(©CEV)
(©CEV)

Ezačibaši silovito do 6-0, Tijana Bošković sa MVP trofejom

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 22:47

Turski tim slavio u Poljskoj protiv Hemika - 3:1

Utakmice turskih klubova na kojima je trebalo da budu domaćini su odložene, ali je zato meč Ezačibašija u gostima odigran kako je i planirano po prvobitnom rasporedu. Osetilo se da je na njemu sport bio u drugom planu... Počeo je minutom ćutanja kojim je odata počast svim žrtvama u teškom zemljotresu koji je pogodio veliku regiju u Turskoj.

Ezačibaši je i na ovoj utakmici nastavio po starom. Iako je još u prethodnom kolu overio prvu poziciju u grupi E, imao je dovoljno motiva da zabeleži trijumf i u meču koji nije mogao da promeni ništa na tabeli. Tijana Bošković, Maja Ognjenović i drugarice slavile su posle četiri seta protiv ekipe Hemika koju predvodi bivša reprezentativka Srbije Jovana Brakočević Kancijan - 3:1 (26:28, 25:18, 25:23, 25:22).

Izabrane vesti

Po završetku grupne faze Ezačibaši ima savršen učinak 6-0, Hemik je na skoru 4-2, Targoviše ima dve pobede i četiri poraza, a Marica Plovdiv je bez pobede i bez osvojenih bodova (0-6).

Znalo se već da će turska ekspedicija pravo u četvrtfinale Lige šampiona, a poljska četa u razigravanje. Odigrali su veoma zanimljiv meč u kome je razliku napravila srpska odbojkašica Tijana Bošković, koja je na kraju podigla MVP trofej namenjen najboljoj igračici utakmice.

(CEV)(CEV)

U drugom meču grupe E Targovište je bilo bolje od Marice Plovdiv - 3:0 (25:18, 25:10, 26:24). Rumunski klub će sa treće pozicije otići u četvrtfinale CEV kupa, a bugarski tim je završio evropsku priču za ovu sezonu.

Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona prvo su obezbedili Koneljano i Ezačibaši, a večeras su im se pridružili Vero Volej Milano i Štutgart. Čeka se samo još ekipa iz grupe C, u kojoj se Vakifbank i Novara bore za vrh tabele. Taj susret je zbog dešavanja u Turskoj odložen.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

Grupa A

Miluz - Vašaš 3:1

Koneljano - Rešov 3:0

Grupa B

Alba Blaž - Prometej 3:1

Vero Volej Milano - Volero Le Kane 3:1


Grupa C

Potsdam - Crvena zvezda 3:1 (25:18, 25:13, 22:25, 25:23)

Vakifbank - Novara ODLOŽENO

Grupa D

Štutgart - La Laguna 3:0

Fenerbahče - Lođ ODLOŽENO

Grupa E

Targovište - Marica Plovdiv 3:0

Hemik Police - Ezačibaši 1:3



tagovi

Jovana BrakočevićTijana BoškovićCEV Liga šampionaEzačibašiOK Hemik Police

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara