Nikola Jakšić (©Starsport)
Nikola Jakšić (©Starsport)

F8 LŠ: Ferencvaroš deklasirao Prlainovićev Marselj

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 16:41

Branilac titule ubedljiv u četvrtfinalu

Igra maške i miše na Novom Beogradu. Ako se za prvi četvrtfinalni duel između Pro Reka i Hanovera i može reći da je u određenoj meri postojala neizvesnost, to ni u jednom momentu nije bio slučaj u narednom. Šampion Evrope iz 2019. godine, mađarski Ferencvaroš, demonstrirao je silu protiv Marselja – 14:6 (3:0, 4:1, 3:3, 4:2).

Konačan ishod ne oslikava na najbolji način odnos snaga u bazenu. Mađarski predstavnik bio je hirurški precizan u završnicama akcija, maestralno je koristio igrača više u bazenu i u jednom trenutku imao velikih 9:1. Nije bo Marselj kadar da parira rivalu, doslovno je udavljen u prva dva kvartala i već tada je bilo poznato da poslednji prvak Evrope nastavlja put ka odbrani trona.

Izabrane vesti

Nije znao Marselj sa koje strane mu preti veća opasnost. Raspucali su se Mađari, nišanske sprave podešene su u ranoj fazi utakmice i čak šestorica igrača upisala su se na semaforu bazena „11. april“. Nerešiva enigma za francuskog šampiuona, koji ove godine slavi 100 godina postojanja, bio je Janis Funtulis. Postigao je četiri gola, a jednom manje mrežu rivala zatresao je Marton Vamoš.

Srpski reprezentativac Nikola Jakšić nije se upisao u listu strelaca, dok je to pošlo za rukom Andriji Prlainoviću. Pogodio je jednom metu Prlainović, ali je imao izuzetno loše procente šuta (1/6). Marselj se oslobodio u nastavku, delimično je za to kriv i Ferencvaroš, koji je smanjio pritisak, a u redovima Marselja najefikasniji bio je hrvatski vaterpolista Ante Vukičević sa dva gola.

F8 LIGE ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE

Četvrtak

Pro Reko - Hanover 16:9 (5:2, 4:3, 1:2, 6:2)

Ferencvaroš - Marselj 14:6 (3:0, 4:1, 3:3, 4:2).

18.00: (3.40) Jug (8.00) Breša (1.50)

20.30: (1.30) Barseloneta (8.00) Olimpijakos (5.10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

FerencvarošVK MarseljNikola JakšićAndrija PrlainovićvaterpoloLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara