""
""

Fanđo, Sena, Šumaher… Ko ulazi u FIA Kuću slavnih?

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.04.17. | 12:11

Nići će čak dve Kuće slavnih oktanskih sportista. Jedna će biti u Parizu, a druga u Ženevi

Zaista je auto-moto sport duboka reka po kojoj su gazili mnogi velikani na dva i četiri točka. Zato je zaista čudno da niko do danas nije napravio Kuću slavnih sportista ove fele! Žan Tod, predsednik Svetske automobilističke federacije FIA je rešio i to da promeni. Napraviće ne jednu nego čak dve.
“U decembru ćemo otvoriti FIA Kuću slavnih. To je nešto na čemu smo ubrzano radili već dve ili tri godine. Imaćemo jednu Kuću slavnih u Parizu i jednu u Ženevi. Kada vidite koji ljudi će se naći u njima, i da su neki od neki od njih nažalost nisu više među nama, sve će vam postati fascinantno“, rekao je Žan Tod koji takođe i F1 do 2021. vraća izvornim motorima, odnosno korenima koji će ovaj sport ponovo vratiti u srce navijača.

Izabrane vesti

Recimo na kraju da samo Moto GP dodeljuje priznanje za zasluge nakon što istaknuti takmičari završe karijeru. Istao tako, Dajmler već godinama brižljivo neguje tradiciju svojih Srebrnih strela u posebnoj muzejskoj sekciji, baš kao što to čini Skuderija u Maranelu. Kuća slavnih će zato biti sjajno mesto da se svi velikani okupe na jednom mestu i prikažu u svetlu koje zaslužuju. Ajrton Sena, Huan Manuel Fanđo, Novulari, Braunhič ali i žive legende kao što je to Mihael Šumaher, Alen Prost i Niki Lauda svakako će naći zaslužen prostor u Kući slavnih koja je falila oktanskim sportovima.

(Foto: Daimler media)


tagovi

Žan TodTacio NovulariMihael ŠumaherKuća slavnihFIAAjrton Sena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara