Odbojkašice Fenerbahčea (©CEV)
Odbojkašice Fenerbahčea (©CEV)

Fener jači u derbiju, prvi poraz Vakifa u sezoni: Sad se raduje Drča, Gvideti i Buša tuguju

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 19:48

Lavarinijeva četa se revanširala velikom rivalu za poraz u Superkupu

I to se desilo... Morao je Vakifbank jednom i da izgubi. Pobednička serija je trajala od starta sezone, vezale su izabranice Đovanija Gvidetija 13 pobeda, a večeras su zaustavljene. Tačku na pobednički niz stavila im je ekipa Fenerbahčea. Upravo je to bio klub koji im je naneo poslednji poraz - desilo se to prošle sezone u finalu plej-ofa. Sa istim timom je povezan i početak pozitivne serije, jer je Vakifbank otvorio novu takmičarsku godinu trijumfom protiv Fenera u Superkupu. Definitivno su ove dve ekipe najavile da će se i ove godine voditi velike međusobne bitke, kao i ranijih godina.

Večeras se raduje četa Stefana Lavarinija, koja je upisala pobedu posle četiri odigrana seta - 3:1 (26:24, 25:20, 21:25, 25:20).

Izabrane vesti

Za ljubitelje odbojke u Srbiji ovaj okršaj je bio privlačan pre svega zbog Bianke Buše, Bojane Drče i selektora Đovanija Gvidetija. Imale su srpske reprezentativke zanimljiv obračun - dešavalo se da Drča dobrim servisom značajno pomeri prijem Buše, ili da Bianka skuva loptu tik iza bloka, a da je Bojana ne stigne i slično...

Fenerbahče je bio bolji u prva dva seta, a u trećem je stigao odgovor velikog rivala... Posebno se tada razigrala Gabi, koja nije želela da dozvoli da ih protivnice počiste sa terena. Čak osam poena je osvojila u tom periodu i napravila razliku.

U četvrtom je stvari u svoje ruke preuzeo Arina Fedorovceva. Odigrala je sjajno baš kao i u drugom setu i pogurala tim ka pobedi. Na kraju je završila meč sa 26 poena, uz 54 odsto realizacije napada (39-21). Imala je tri asa i dva bloka.

Magdalena Stišjak je ispratila sa 17 poena (napad 30-13, 43 odsto, četiri bloka), Eda Erdem je doprinela sa 14 (napad 17-10, 59 odsto).

Bojana Drča je odlično servirala, pokupila je i neke bitne lopte u odbrani, a ono što je najvažnije - uspela je da razigra glavne karike. Imala je i četiri poena na kraju na svom kontu - sva četiri iz napada (5-4, 80 odsto). Njena koleginica iz reprezentacije Bianka Buša nije počela meč, ali je ulazila u prva dva seta, a onda igrala kao starter u naredna dva. Osvojila je pet poena, uz napad 9-4 i jedan blok. Dodala je 15 prijema.

Najraspoloženija u poraženom sastavu bila je Gabi Gimaraeš sa 23 poena (napad 33-20, 61 odsto). Džordan Tompson je pratila sa 12 (24-10).

Posle 10. kola Vakifbank ima skor 10-1, jer je odigrao jednu utakmicu unapred. Fenerbahče je na učinku 9-1, baš kao i Ezačibaši.

PRVENSTVO TURSKE ZA ODBOJKAŠICE

10. kolo

PETAK

Vakifbank - Fenerbahče 1:3

SUBOTA

11.00: Bešiktaš - Čukurova

12.00: Ankara - Turkiš Erlajnz

13.00: Nilufer - Ezačibaši

14.00: Galatasaraj - Ankara Karajolari

15.30: Sarijer - Ajdin

NEDELJA

16.00: Muratpaša - Kuzejboru



tagovi

Bojana DrčaĐovani GvidetiBianka BušaŽOK Fenerbahčevakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara