Bojana Drča i Arina Fedorovceva (©CEV)
Bojana Drča i Arina Fedorovceva (©CEV)

Fener tačan kao sat, sigurnim korakom ide ka finalu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 17:42

Bojana Drča i drugarice zabeležile maksimalnu pobedu u prvom meču polufinalne serije

Odbojkašice Fenerbahčea žele da odbrane tron u domaćem prvenstvu. Danas su korak bliže tom cilju...

U prvom meču polufinalne serije Lavarinijeva ekipa je bila ubedljiva protiv Turkiš Erlajnza - 3:0 (25:18, 25:20, 25:16). Naredni obračun zakazak je za četvrtak 4. april. Već tada Fener može da prođe dalje ukoliko pobedi.

Izabrane vesti

Gotovo celu današnju utakmicu aktuelne šampionke odigrale su u istoj postavi. Sav teret su iznele Bojana Drča i Melisa Vargas u dijagonali, Arina Fedorovceva i Ana Kristina na prijemu, Eda Erdem i Asli Kalač na poziciji srednjeg blokera i libero Orge Gizem. Jedina je ulazila na kratko u drugom setu Magdalena Stišjak.

Odigrale su tačno kao sat, nisu dozvolile protivnicama da im ozbiljnije zaprete. Imale su 13 blokova (rivalke dva), osam as servisa, preko 50 odsto realizacije napada...

Srpska reprezentativka Bojana Drča je sve podjednako razigrala, a stigla je da upiše i sedam poena. Imala je napad 3-3, tri bloka i jedan as.

Arina Fedorovceva je brojala do 12, Melisa Vargas se zaustavila na 11, a Asli Kalač i Ana Kristina su doprinele sa po deset. Kapiten Eda Erdem je postigla osam. Libero Ogre Gizem je imala samo pet prijema, od toga jedan je bio greška.

Poraženi sastav se najviše oslonio na Kiru Van Rajk, koja je bila najefikasnija na kompletnom meču sa 21 poenom (napad 36-16, pet as servisa).

U drugoj polufinalnoj seriji sastaju se Ezačibaši i Vakifbank, a njihov prvi susret na programu je danas od 19.00 časova.

POLUFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE U TURSKOJ

Turkiš Erlajnz - Fenerbahče 0:3

19.00: Ezačibaši - Vakifbank


tagovi

Bojana DrčaŽOK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara