Ferari (©Reuters)
Ferari (©Reuters)

Ferarijevi vozači dominirali u Majamiju: Lekleru istorijska pol-pozicija, prvi startni red obojen u crveno (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 02:54

Maks Verstapen treći u kvalifikacijama

Dočekali su u Ferariju start sezone o kakvom su maštali silne godine. Vozači italijanskog tima ponovo nižu pobede, a da bi i u Majamiju mogla da se čuje himna “Fratelli d’Italia” nagovestile su kvalifikacije.

U prvim, istorijskim kvalifikacijama za Velkiku nagradu Majamija pobedu je odneo Šarl Lekler, a prvi startni red kompletirao je njegov timski kolega - Karlos Sajnc. Ferarijev duo “zatvorio” je prolaz Maksu Verstapenu, aktuelnom svetskom šampionu, do pobede u kvalifikacijama i ispunjen je prvi preduslov da se italijanska zastava u nedelju uveče vijori na Floridi. 

Izabrane vesti

Šarl Lekler je treći put ove sezone osvojio pol-poziciju. Lider najbržeg cirkusa na svetu je postavio vreme 1:28.796 i tako nadmašio Karlosa Sajnca za 19 stotinki. Bolidima Ferarija je u kvalifikacijama uspeo da parira samo Red Bul - najčešća situacija od početka tekuće sezone - a uoči ulaska u poslednji krug najbolje vreme imao je Maks Verstapen. Holanđanin će, ipak, morati da se zadovolji startom iz drugog reda i trećim mesto. 

Serhio Čeko Perez iz Red Bula zauzeo je četvrtu poziciju u kvalifikacijama, sledio ga je Valteri Botas, a vremenu pobednika ni ovoga puta nije bio ni blizu Luis Hamilton. Sedmostruki svetski šampion kasnio je gotovo čitavu sekundu, dok je njegov timski kolega, Džordž Rasel, zauzeo tek 12. mesto. 

Najboljih deset u kvalifikacijama za Veliku nagradu Majamija, kojoj je ovo prvo izdanje a trebalo bi da se vozi celu iduću deceniju, kompletirali su Pjer Gasli, Lando Noris, Juki Cunoda i Lens Strol

Do trke u Majamiju vodeći Šarl Lekler sakupio je 86 bodova, dok je Maks Verstapen na učinku od 59 bodova. Kada je reč o trci za titulu konstruktora, Ferari drži prvo mesto sa 124 boda ispred Red Bula, koji je u prve četiri trke sakupio 113 poena.


tagovi

Formula 1FerariRed BulMercedesŠarl LeklerKarlos SajncMaks VerstapenSerhio PeresLuis HamiltonVN Majamija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara