Fernando Alonso (©Reuters)
Fernando Alonso (©Reuters)

Fernando Alonso prekinuo nagađanja i održao reč: Ovde sam da ostanem

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 19:41

Španac produžio ugovor sa Aston Martinom do kraja 2026. godine

Fernando Alonso i Aston Martin nastavljaju zajedno do kraja 2026. godine, saopštio je britanski tim Formule 1 i time prekinuo spekulacije o budućnosti dvostrukog šampiona.

Budući da je dosadašnji ugovor isticao po završetku aktuelne sezone, bilo je glasina da bi Španac mogao da se nađe u redovima Red Bula ili Mercedesa, koji još nisu odredili svog drugog vozača. Ipak, iskusni Alonso i dalje ima poverenje u tim sa kojim nastupa već dve sezone.

Izabrane vesti

"Obezbeđivanje Fernandove budućnosti sa Aston Martin Aramkom su fantastične vesti. Izgradili smo snažan radni odnos u proteklih 18 meseci i delimo istu odlučnost da ovaj projekat uspe. Bili smo u konstantnim pregovorima u proteklih par meseci i Fernando je ostao pri svojoj reči: kada je odlučio da želi da nastavi da se trka, prvo je razgovarao sa nama. Fernando je pokazao da veruje u nas i mi verujemo u njega", izjavio je šef tima Majk Krek.

Veruje čelnik Aston Martina da u španskom vozaču još ima "vatre" za odlične rezultate.

"Fernando je gladan za uspehom, vozi bolje i spremniji je nego ikada. U potpunosti je posvećen tome da Aston Martin Aramko postane konkurentan".

Ostanak u Aston Martinu i 2026. godine znači da će Alonso zaći u eru kada će japanski proizvođač pogonskih jedinica Honda sarađivati sa britanskim timom. Španac se sa Hondom prethodno susreo 2015. godine, ali uspesi kako te, tako i naredne dve sezone nisu bili slavni.

"Ovaj višegodišnji sporazum sa Fernandom nas uvodi u 2026. godinu kada započinjemo saradnju sa Hondom. Radujemo se stvaranju još neverovatnih uspomena i postizanju daljih uspeha zajedno", zaključio je Krek.

I sam Alonso potvrdio je nastavak saradnje objavom na društvenim mrežama uz poruku: "Ovde sam da ostanem".



tagovi

Formula 1Aston MartinFernando Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara