Igor Kolaković (©MN Press)
Igor Kolaković (©MN Press)

Filipini ponovo domaćini velikog takmičenja: Ugostili su košarkaše, dobijaju i SP odbojkaša

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.03.24. | 17:25

Šampionat će se odigrati od 12. do 28. septembra 2025. godine

Prošle godine su Filipini dobili organizaciju Svetskog prvenstva za košarkaše, a naredne će ugostiti odbojkaše.

FIVB je saopštila da će ova azijska zemlja biti domaćin planetarnog šampionata od 12. do 28. septembra sledeće godine.

Izabrane vesti

Na osnovu odluka Saveta i Administrativnog Borda FIVB iz novembra prošle godine, plasman na SP 2025. izborili su do sada Filipini, domaćin prvenstva, Italija, aktuelni svetski prvak, po tri reprezentacije sa kontinentalnih šampionata 2023: Poljska, Slovenija i Francuska (umesto drugoplasirane Italije) iz Evrope (CEV), SAD, Kanada i Kuba iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA), Argentina, Brazil i Kolumbija iz Južne Amerike (CSV), Japan, Iran i Katar iz Azije (AVC) i Egipat, Alžir i Libija iz Afrike (CAVB).

Preostalih 15 reprezentacija sa FIVB rang liste biće poznato po završetku sezone reprezentativnih takmičenja u 2024, odnosno 10. avgusta, po završetku turnira Olimpijskih igara u Parizu.

Reprezentacije će u grupe na SP biti svrstane na osnovu rang liste FIVB. Posle tri odigrana meča, plasman u osminu finala izboriće po dve selekcije iz svake grupe, a zatim će se igrati četvrtfinalni mečevi, polufinale, meč za treće mesto i finale.

Svetski prvak će za 17 dana takmičenja odigrati sedam utakmica. Svetska prvenstva će se igrati svake neparne godine - 2027, 2029...



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija Srbijefivb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara