Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fjuri strašnim aperkatom poslao Vajta na patos već u šestoj rundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.22. | 23:40

Britanac na dominantan način odbrnio tron

Na punom Vembliju, pred 94.000 gledalaca, Tajson Fjuri je nokautom u šestoj rundi savladao sunarodnika Dilijana Vajta i neverovatnim aperkatom odbranio titulu šampiona teške kategorije u najprestižnijoj WBC verziji.

Bokserski spektakl u režiji dvojice Britanaca još u uvertiri je atmosferu doveo do usijanja, a činjenica da su ulaznice planule u nekoliko minuta posle puštanja u prodaju na najbolji način oslikala je interesovanje za deuel dva teškaša. Istovremeno, Fjuri, branilac prestižnog trofeja, nagovestio je da bi borba sa Vajtom ujedno mogla da znači i kraj impresivne karijere. Ipak, u samo šest rundi šampion je pokazao da je još neprokosnoven i u kojoj meri će njegovo povlačenje predstavljati hendikep za boks.

Izabrane vesti

Hrabri izazivač neustrašivo je izašao na megdan dominantnom rivalu, međutim od početka se suočio sa poteškoćama u potrazi načina na koji bi ugrozi Furija. Pokušavao je Vajt da visinsku razliku nadomesti udarcima preko glave, ali nije uspeva. Istovremeno, velike probleme zadavale su mu Furijeve kombinacije udaraca koje su nalazile put do cilja.

U kojoj meri su oba boksera motivisana na najbolji način oslikale su igrice koje su vodili paralelno sa borbom. Od mimike, preko verbalnih provokacija, pa sve do udaraca nakon sudiskog znaka da se razdvoje iz klinča, borba se vodila na samoj ivici fer-plej načela, međutim dva gorostasa ostala su u okvirima dozvoljenog i na svoj način dodatno rasplamsala atmosferu.

Ipak, već u trećoj rundi Kralj Cigana je počeo svoju igru, a kako su runde odmicale podizao je intenzitet te je u četvrtoj rundi sa dva aperkata u pleksus načeo rivala kojem je u istom periodu pukla i arkada. Pred sam kraj naredne runde branilac titule je dodatno uzdrmao Vajta snažnim udarcem i potvrdio potpunu kontrolu.

Potpuno inferiorni izazivač nije odustajao od potrage za Fjurijevom slabom tačkom, izazvao je uzdahe svojih pristalica promašivši bradu rivala tek za nekoliko centimetara, a kao da je upravo taj pokušaj rivala probudio zver u šampionu koji je neverovatnim aperkatom pokosio Vajta i nokautom mu naneo treći poraz u karijeri.



tagovi

boksTajson FjuriDilijan Vajt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara