Džejlen Herts (©AFP)
Džejlen Herts (©AFP)

Fly, Eagles, fly: Košmar San Franciska sa kvoterbekovima, Filadelfija u Superboulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.23. | 00:18

NFL: Tim iz Pensilvanije seje strah u ovogodišnjem plej-ofu, razbio je osakaćene Fortinajnerse sa 31:7 u finalu NFC-a i zakazao borbu za Lombardijev trofej za dve nedelje u Arizoni

Slaviće se noćas u Gradu bratske ljubavi. Filadelfija se posle pet godina vratila u Superboul. Pevaće se Fly, Eagles, Fly na ulicama Pensilvanije. Iglsi su razbili San Francisko na svom terenu sa 31:7 i zakazali borbu za najvredniji trofej „preko bare“, pehar Vinsa Lombardija.

Protivnik u najvećem meču u američkom sportu za dve nedelje u Arizoni u Glendejlu biće Kanzas Siti Čifsi koji su na Erouhedu pobedili Sinsinati Bengalse sa 23:20.

Izabrane vesti

Fortinajnersi su vezali do duela u Filadelfiji 12 pobeda, ali su zaustavljeni na poslednjem stepeniku pred Superboul, kao i prošle godine, kada ih je sprečio divizijski rival, Los Anđeles Remsi. Utakmica je odlučena možda u prvom napadu, kada je trener Kajl Šenehan prropustio da traži čelendž posle spornog hvatanja risivera Iglsa Devonte Smita, a nedugo zatim se povredio "Gospodnin nebitni" Brok Pardi, vođa napada tima iz Kalifornije. Posle fambla je povredio lakat, pa je na teren morao četvrti kvoterbek ove sezone, veteran Džoš Džonson. Ranije su sezonu završili i Trej Lens i Džimi Garopolo.

Pardi se kasnije vratio, ali je bilo sve izgubljeno, videlo se nije mogao da baca duge lopte. I Džonson je zadobio potres mozga, pa je raning bek Kristijan Mekefri morao da ima ulogu vođe napada. U takvoj situaciji, sa košmarom na najvažnijoj poziciji, San Francisko je bio osuđen na neuspeh.

Majlis Sanders je doveo domaćina u vođstvo, a sve što su gosti u napadu uradili je tačdaun Kristijana Mekefrija za izjednačenje. Ipak, do kraja drugog perioda igre su domaćini još dva puta poentirali u end zoni rivala.

U nastavku, jalov napad tima iz Kalifornije ništa nije mogao da uradi zbog problme sa kvoterbekovima, dok su domaćini samo otaljali posao i lako stigli do borbe za trofej. Tim Nika Sirijanija je i prethodne nedleje u polufinalu NFC-a na svom terenu pregazio divizijskog rivala Njjujork Džajantse sa 38:7.

U finišu su nervi popustili gostima. Bilo je nekoliko incidentnih situacija. Trent Vilijams, jedan od najboljih ofanzivnih teklova lige, izgubio je živce, pa je isključen.

Iglsi su dominirali u ligaškom delu sezone, imali samo tri poraza, pa su prednost domaćeg terena iskoristili i u plej-ofu, a narednog meseca, 12. februara, boriće se za drugi trofej u istoriji, posle onog iz 2018. godine, kada su Nik Fols i drugovi dobili velike Petriotse sa legendarnim Tomom Brejdijem (43:38).

NFL - FINALA KONFERENCIJA

Nedelja

NFC

Filadelfija Igls - San Francisko Fortinajners 31:7 (7:0, 14:7, 7:0, 3:0)

AFC

Ponedeljak

Kanzas Siti Čifs - Sinsinati Bengals 23:20 (3:0, 10:6, 7:7, 3:7)


tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaFiladelfija IglsSan Francisko Fortinajners

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara