Rukometna "Vlada u senci"
Rukometna "Vlada u senci"

Formiran Srpski rukometni savet u Novom Sadu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 08:21

U udruženju nekadašnji istaknuti asovi, osvajači medalja na velikim takmičenjima. Za predsednika izabran Nikola Manojlović

Osnivačka Skupština Srpskog rukometnog saveta održana je u ponedeljak u Novom Sadu. Na taj način je i formalno formirano udruženje osvajača i osvajačica medalja u dresu reprezentacije Srbije na velikim takmičenjima i zaslužnih sportskih radnika koji su učestvovali u tim poduhvatima.

Ova rukometna “Vlada u senci” ima cilj i obavezu da se srpskom rukometu da jedan novi impuls. Okupila je za stolom najveća imena domaćeg rukometa iz prethodne decenije. Za predsednika UO novoformiranog udruženja izabran je Nikola Manojlović, član generacije Orlova koji su na Evropskom prvenstvu 2012. godine osvojili srebrnu medalju.

Izabrane vesti

“Naša zajednička snaga mora da ponudi novu energiju sada i van terena, kao sto smo to nekada činili i na terenu. Ovaj Savet ima za primarni cilj da postane motor pozitivnih promena, revitalizacije i podizanja srpskog rukometa na novi, viši nivo. Ovo nije običan, već ozbiljan poziv na akciju, na izgradnju mostova između generacija, polova i svih onih koji dele ljubav prema našem sportu koji se igra prvenstveno srcem”, rekao je u uvodnoj poruci član generacije koja je u Beogradskoj Areni igrala finale sa Danskom pred 20.000 navijača.

U planu su i akcije.

Srpski Rukometni Savet neće biti samo ceremonijalno telo. Želimo da postanemo dinamična snaga koja će pokretati promene. Razmatraćemo i predlagati inicijative za poboljšanje našeg sporta, organizovaćemo kampove i predavanja kako bismo obogatili znanje naše rukometne zajednice. Revijalne utakmice će biti naša platforma za popularizaciju rukometa i privlačenje novih zaljubljenika u naš sport”, istakao je Manojlović, koji će predvoditi Upravni odbor sastavljen od kapitena srebrnih generacija Andree Lekić i Momira Ilića, odnosno Nenada Vučkovića, Rastka Stojkovića, Jelene Erić i Dragane Cvijić.

Aktivnosti Srpskog rukometnog Saveta u narednom periodu biće brojne. Planirano je gala veče posvećeno osvajačima medalja iz 2012. i 2013. godine na kome će se dodeliti priznanja članovima timova i stručnih štabova, ali i najzaslužnijim rukometnim radnicima i entuzijastima. Jedan od najinteresantnijih poduhvata biće i utakmica muške i ženske generacije kao kruna rukometne sezone na kojoj će se i zvanično oprostiti najveća rukometna imena koja su igrala pod srpskom zastavom.


tagovi

Nikola ManojlovićSrpski rukometni savet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara