Kristina Liščević (©AFP)
Kristina Liščević (©AFP)

Francuska je sila, tinja nada Srbije za četvrtfinale

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.12.21. | 10:08

Svetsko prvenstvo za rukometašice u Španiji: Izabranice selektora Uroša Bregara danas (18.00) u Granoljersu udaraju na olimpijske šampionke iz Tokija

Tri pobede i poraz od Rusije, odličan su učinak rukometašica Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji. Pobeda protiv Crne Gore u četvrtak, prva u istoriji odmeravanja snaga ovih selekcija na velikim takmičenjima, ulila je dodatno samopouzdanje izabranicama slovenačkog stručnjaka Uroša Bregara. Tinja nada za četvrtfinale, ali šanse nisu velike.

Debakl od Rusije (22:32) pokazao je da su najbolje svetske selekcije i dalje nedostižne za podmlađenu reprezentaciju koja u ovom sastavu, bez Andre Lekić, Dragane Cvijić, Jelene Lavko, Katarine Tomašević, Katarine Krpež Šlezak i drugih, igra prvi put na velikim takmičenjima. Dve najbolje selekcije idu u četvrtfinale. Francuskinje su viđene među osam, dok bi Ruskinje i Slovenke trebalo da se bore za preostalo mesto u završnici.

Izabrane vesti

18.00: (13,0) Srbija (18,0) Francuska (1,05)

Nada umire poslednja pred današnji (18.00, RTS 1) meč u Granoljersu protiv olimpijskog šampiona iz Tokija, Francuske, u drugom kolu Grupe 1.

Pobeda Srpkinja bila bi senzacija. Trikolorke su najbolja reprezentacija planete u poslednjih nekoliko godina. Posle srebra u Riju 2016. godine, usledili su evropsko i svetsko zlato u naredne dve godine. Jedini kiks je napravljen na prošlom Svetskom prvenstvu u Kumamotu. Prošle godine na Evropskom prvenstvu u Danskoj u finalu je Francuska poklekla od Norveške.

20.30: (1,40) Slovenija (8,50) Poljska (3,60)

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Na kormilu je ostao iskusni stručnjak Olivije Krumbholc. Pršti od zvezda u reprezentaciji Francuske. Na golu će biti Laura Glozer, čuvar mreže Đera.

Najviše igračica dolazi iz šampiona ove zemlje Bresta. Tu su i Estel Nze Minko, Alison Pino, Beatris Edvige, Kalidiatu Niakate, Tamara Horaček... Uz Norvešku, favorit za zlato u Španiji.

"O Francuskinjama ne treba mnogo da se priča, to je olimpijski prvak. Mislim da imaju jednu od najboljih odbrana na ovom prvenstvu i da igračice Francuske imaju izuzetne individualne kvalitete. Neće nam biti lako, mislim da ćemo imati najviše problema u odbrani, ali pokušaćemo da zaustavimo njihovu brzu bekovsku liniju“, rekao je selektor Bregar i dodao:

"Moramo da budemo strpljivi u napadu, ne smemo da brzamo. Moramo biti strpljiviji nego u utakmici sa Crnom Gorom. Najbitnije je kako ćemo zaustaviti Minko, Nokandi, bekovsku liniju koja imna velike individualne kvalitete i brzinu. To je lepo da se gleda, ali veoma teško da se zaustavi“.

Biće ovo prvi meč Srbije i Francuske na Svetskim prvenstvima. Ove selekcije su se sastajale čak četiri puta na Evropskim prvenstvima. Trikolorke su dobile poslednja tri puta, i to veoma ubedljivo – pre tri godine sa 38:28, 2016. sa 28:21, a 2014. godine je bilo 27:16. Jedinu pobedu Srbija je ostvarila na šampionatu u Beogradu 2012. Naša selekcija je tada dobila sa 18:17.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE (ŠPANIJA), DRUGA FAZA – 2. KOLO

Subota

GRUPA 1

15.30: (9,00) Crna Gora (14,0) Rusija (1,10)

18.00: (13,0) Srbija (18,0) Francuska (1,05)

20.30: (1,40) Slovenija (8,50) Poljska (3,60)

GRUPA 2

15.30: (1,85) Rumunija (hendikep -25,5) Portoriko (1,85)

18.0: (1,85) Kazahstan (hendikep +34,5) Holandija (1,85)

20.30: (4,40) Švedska (9,00) Norveška (1,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Svetsko prvenstvo za rukometašiceženska rukometna reprezentacija Francuskeženska rukometna reprezentacija SrbijeUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara