Karabatić u napadu (©Reuters)
Karabatić u napadu (©Reuters)

Francuska pobegla sa giljotine: Od „minus pet“ do pobede za polufinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.01.22. | 22:09

Danska nije uspela da povuče Island sa sobom – 30:29

Galski petlovi su već osećali senku giljotine na vratu. Sečivo samo što nije krenulo da pada, jer su Francuzi bili u matnoj poziciji, naizgled bez spasa. Polufinale je tokom punih 45 minuta izgledalo nedostižno.

A, onda je proradila mašina olimpijskog šampiona. I Danci su se umorili od paklenog ritma koji su nametnuli od prve sekunde. Ruke su počele da drhte, lopta da ne sluša, tehničke greške sve brojnije. Nada Islanda da će umesto Francuske uskočiti u polufinale Evropskog prvenstva je kopnila. I na kraju se ugasila.

Izabrane vesti

Reprezentacija Francuske je pobedom nad Danskom osvojila prvo mesto u grupi i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva – 30:29 (12:17). Veliki preokret napravili su Trikolori, u velikom delu drugog poluvremena gubili su po pet razlike, poslednji put sa 26:21. A, onda su napravili seriju 7:2, stigli do izjednačenja, koje im je jednako „život“ značilo.

Samo što se tu Francuzi nisu zaustavili. Kada su već imali rivala na tacni, potrudili su se da ga dotuku. Baš ono što Danci njima nisu umeli da urade. Na kraju trijumf Nikole Karabatića i drugova, snaga volje, želje, naravno i kvaliteta.

Strašno je odigrao u finišu Dika Mem, strelac ukupno osam golova za Francusku, od toga je dva dao u poslednjih pet minuta, kada se lomilo pitanje pobednika. Gromovi iz njegove levice probijali su Kevina Melera. Mem i Ig Deskat su sa po osam pogodaka bili najefikasniji u pobedničkom timu. Na drugoj strani blistali su Niklas Kirkeleke sa deset i Jakob Holm sa devet golova.

Parovi polufinala Evropskog prvenstva se sada znaju: Francuska ide na Švedsku, dok će Španija, branilac titule, odmeriti snage sa Danskom.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE – DRUGA RUNDA, 4. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA 1 (BUDIMPEŠTA)

Crna Gora - Island 24:34 (8:17)

Holandija – Hrvatska  28:28 (15:13)

Danska – Francuska  29:30 (17:12)


tagovi

Rukometna reprezentacija FrancuskeRukometna reprezentacija Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara