(©Reuters)
(©Reuters)

Francuska povukla Nemačku u polufinale, a Austriji dala šansu za OI

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 19:38

Island ostao bez šansi da vidi Pariz

Neki novi rukometni poredak: Island, Poljska ili Srbija sigurno neće videti Pariz ovog leta, ali zato šansu ima – Austrija. Iako je večeras izgubila od Islanda (26:24).

To joj je omogućila Francuska, koja je rutinski pobedila Mađarsku (35:32), pa sa prvog mesta ide u polufinale. A, istovremeno je povukla sa sobom Nemačku, kojoj je sada večerašnji susret sa Hrvatskom potpuno nebitan, niti može gore, niti može dole na tabeli.

Izabrane vesti

Tako da je konačan epilog grupe 1 na kraju petog kola druge faze: Francuska i Nemačka idu u polufinale, a Portugalija kao četvrtoplasirana iz Grupe 1 ide u kvalifikacije za Olimpijske igre, kao i Austrija, četvrtoplasirana iz Grupe 2, ako očekivano Egipat bude šampion Afrike (stigao do polufinala).

Polufinalni parovi su Francuska – Švedska i Danska – Nemačka. A, u kvalifikacije za Pariz će iz grupe 1 ići Portugalija.

Island je večeras odradio što je bilo do njega da bi došao do šanse za plasman na Olimpijske igre, pobedio je Austriju, ali mu je bila potrebna pomoć Mađarske, da osvoji makar bod, da se ne bi stvarao krug. Međutim, Francuska nije dala ni šansu našim severnim komšijama. Mađari su dobro otvorili utakmicu, vodili 8:6, a onda su Trikolori ubacili u petu brzinu. Dok dlanom o dlan na semaforu je stajalo 15:10 za Francusku.

Nisu se Banhidi, Rošta i ekipa predavali, uspeli su da izjednače na startu drugog poluvremena (21:21), međutim, Francuska je odgovorila sa 2:0 i vođstvo koje se kretalo od gola do tri sačuvala do kraja.

Nedim Remili je sa sedam golova bio najefikasniji u francuskom timu, a Banhidi je pet puta bio precizan u mađarskom sastavu.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE

GRUPA 1 - 5. kolo

Austrija - Island 24:26 (8:14)

Francuska - Mađarska 35:32 (20:18)

20.30 Nemačka - Hrvatska



tagovi

Rukometna reprezentacija FrancuskeRukometna reprezentacija IslandaRukometna reprezentacija Mađarskeep u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara