Dušan Mandić (©Slobodan Sandić/VSS)
Dušan Mandić (©Slobodan Sandić/VSS)

Francuzi udareni pravo u glavu, Mandić skresao krila najboljem: Nema spuštanja garda protiv Mađara

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 21:00

“Odmah smo im načeli najboljeg igrača – Uga Fontanija. Uneli smo im nesigurnost”, veruje bombarder iz Boke Kotorske da je to bilo ključno

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Zagreba)

Otrov Uga Fontanija je smrtonosan za protivničke šutere, deluje poput zmijskog. Na Evropskom prvenstvu u Splitu je paralisao srpske vaterpoliste, ništa mu nisu mogli. Zabeležio je čak 15 odbrana i znali su Delfini šta im je činiti, ako ovoga puta ne žele isto da prođu. Udarili su Francusku tamo gde je najjača, udarili su je pravo ui glavu.

Izabrane vesti

Nisu dozvolili Ugu Fontaniju da pusti pipke, da izgleda kao da ima sto ruku. Srezali su mu u startu krila, nije se osećao tako sigurno, a onda nije ni francuska odbrana. Jer, leđa bekovima nisu pokrivena. Dušan Mandić je “otključao” gol, smorzao samopouzdanje čuvaru mreže Trikolora na minimum i širom otvorio vrata koja vode ka četvrtfinalu.

Došlo je i do pada u igri Francuske, nisu imali dovoljno snage za završnicu. Nije samo do lošeg dana Uga Fontanija, koji je imao tek četiri odbrane. Teške utakmice u grupnoj fazi i učešće u jačoj diviziji ostavili su trag.

“Utisak je vrlo pozitivan zbog načina na koji smo igrali odbranu, kako smo završili utakmicu i ušli u meč. Odmah smo im načeli najboljeg igrača – golmana Fontanija. Uneli smo mu nesigurnost još u prvoj četvrtini. Svi su komentarisali to što smo zalutali u drugu diviziju, kako će to da se odrazi na nas… Odrazilo se tako što smo bili malo svežiji u odnosu na Francusku. Nisu baš mogli da plivaju kako su plivali u prethodnim utakmicama, nisu imali toliko snage”, analizirao je utakmicu Dušan Mandić.

Srbiju u četvrtfinalu čekaju Mađari. Žolt Varga bio je na tribinama bazena Mladost, ispratio je utakmicu i koliko večeras će se baciti na video-analizu sa podmlađenim sastavom. Svetski prvak je doputovao bez najboljih, ali to što je direktno među osam i što je dobio Italijane sa pet razlike dovoljno toga govori.

Neće smeti olimpijski šampion da uđe nonšalantno u utakmicu, biće mu potreban pristup baš kao protiv Francuza. I moraće da cilja slabe tačke kako Mađari ne bi postali najlepša priča Evropskog prvenstva.

“Ozbiljan protivnik za prvi eliminacioni meč. Sa lepim osećajem idemo dalje. Čeka nas mlada ekipa Mađarske, protiv koje ćemo igrati kao da su u najjačem sastavu. Pobedili su Italiju sa 10:5, to stvarno nisam očekivao i to pokazuje koliku volju i želju imaju da se dokažu na velikom takmičenju. Sigurno nećemo spustiti gard i ući rasterećeno, baš naprotiv”, podvukao je bombarder iz Boke Kotorske.



tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara