""
""

Gerhard Berger: Fetelov transfer je naivno porediti sa Šumijevim!

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.02.17. | 11:54

Stari as Formule 1 smatra da se u Ferariju ni ove sezone neće mnogo slaviti, a da bi Fetel zaista mogao da odmagli put Mercedesa kad mu se ukaže šansa

Sećamo li se Gerharda Bergera? Naravno, ali treba da se podsetimo da je Austrijanac bio aktivan od 1984. do 1997. godine, i da je za to vreme osvojio 48 podijuma i ukupno 10 pobeda. Bez obzira što stari dobri Gerhard Berger nikada nije bio šampion, on smatra da je prelazak Sebastijana Fetela iz Red Bula u Ferari od starta bio pogrešan potez za obe strane koje su od transfera očekivale puno.
 „Eh, Mihael Šumaher je imao ljude iz Benetona pored sebe, a šta je imao Sebastijan? Trebao je da učini isto, da povede ključne ljude sa sobom u novu ekipu“, rekao je Gerhard Berger na konto poređenja Fetelovog i Šumaherovog transfera u Ferari pre 20 godina. Inače, ko je zaboravio, Mihael Šumaher je iz Benetona u Skuderiju prešao 1996. godine iz Benetona.

Izabrane vesti

Vratimo se u aktuelni sportski trenutak. Berger je naime pričom o Šumaheru i Fetelu samo dolio ulje na vatru koja poslednjih dana tinja zbog priče da će Nemac napustiti Ferari čim mu se ukaže prilika da ode u Mercedes AMG Petronas.
„Eto, ja ne verujem da će se u Ferariju nešto bitno promeniti ove sezone. To je moje mišljenje, a i za Eklstona mogu reći da je lično on tvorac ovog sporta, i onoga kakav on jeste. Postoji tuga kada vidite da je konačno kraj jedne ere“, zaključio je Gerhard Berger.

(Foto: Action Images)


tagovi

BenetonBerni EklstonFerariFormula 1Gerhard BergerMercedes AMG PetronasMihael ŠumaherSebastijan Fetel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara