(sbrl.rs)
(sbrl.rs)

Goč bliži Superligi Srbije, sa +4 u Vranje

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 21:14

Rukometaši iz Vrnjačke Banje pobedili goste sa juga Srbije sa 36:32 (18:17) u prvom meču plej-auta. Revanš u subotu

Rukometašice iz Vranjačke Banje bile su šampionke Srbije 2009. godine, a sada su muškarci iz ovog turističkog mesta na pragu najvećeg uspeha u istoriji kluba, plasmana u Superligu Srbije. U prvom meču plej-auta za ulazak među 12 najboljih timova, Goč je u svojoj dvorani savladao Vranje sa 36:32 (18:17). Revanš je u subotu na jugu Srbije.

Tim Nenada Kraljevskog, nekadašnjeg trenera Crvene zvezde sa kojom je osvojio titulu 2008. godine, vodio je veći deo meča. Sredinom drugog poluvremena je domaćin imao +5 – 28:23. To je bilo i najveće vođstvo. Raspoloženi su bili bekovi ekipe iz Vrnjačke Banje, posebno levoruki Đorđe Čolović.

Izabrane vesti

Ipak, tim Đorđa Teodorovića je serijom 6:0 preko iskusnih Duška Čelice i raspucanog desnog krila Marka Vasića (od naredne sezone igrača Partizana) preokrenuo rezultat, poveo sa 29:28.

U finišu je četa Nenada Kraljevskog dodala gas, imala je opet maksimalnih +5 – 36:31. Vranje je na 15 sekundi pre kraja smanjilo. Imao je domaćin poslednji napad, ali su se spetljali domaći rukometaši. Na kraju – 36:32, solidna prednost za Goč pred revanš u Vranju.

U pobedničkom timu najefikasniji sa po osam golova bili su Đorđe Čolović i Dušan Ilijin. Pet je delo Andrije Alavanje i Milana Boškovića, a tri Stefana Mijkovića. Kod Vranja najefikasniji su bili najiskusniji, Marko Vasić sa devet pogodaka i Duško Čelica sa šest. Nemanja Nešovanović je dao pet, a Zlatko Rakić i Aleksandar Praštalo po četiri gola.

Goč je do plej-auta došao posle pobede u predbaražu u subotu u Pančevu protiv Kikinde sa 28:26, dok je Vranje u poslednjem kolu Super rukometne lige Srbije izborilo 10. mesto u Superligi Srbije.

Iz elite su ispali Ub i zrenjaninski Proleter, dok su novi-stari članovi Superlige Kolubara iz Lazarevca i Rudar iz Kostolca.



tagovi

Đorđe TeodorovićNenad KraljevskiRK VranjeRK GočRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara