Andreas Palička (AFP)
Andreas Palička (AFP)

Golman novog evropskog šampiona: Ni kao dete nisam plakao ovoliko!

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 10:56

„Mislim da sam se razboleo od količine emocija“, rekao je čuvar mreže iz Švedske Andreas Palička

Ni korona mu nije mogla ništa. Vratio se u tim u najvažnijem trenutku i odmah pokazao koliko znači Švedskoj. Golman Andreas Palička je prikazao dve sjajne predstave u polufinalu i finalu Evropskog prvenstva, pa mu pripadaju ogromne zasluge za prvu zlatnu medalju ove zemlje posle 20 godina čekanja.

Izabrane vesti

Boriš se tokom čitave karijere, pobeđuješ, gubiš, uzdižeš se, padaš… Mislim da sam se razboleo od količine emocija. Ovo je neverovatan osećaj“, rekao je Andreas Palička posle velike pobede protiv Španije u finalu. „Čini mi se da sam na ivici šoka nakon svega što se dogodilo. Ni kao dete se nikada nisam ovoliko isplakao kao sada, jer nisam mogao da sanjam da će mi se ovo dogoditi u životu“.

Odlučujući gol u neizvesnom finalnom okršaju pogodio je Niklas Ekberg. Sa sedam metara je u poslednjoj sekundi stavio tačku na kontinentalno prvenstvo i dao znak za veliko slavlje (27:26).

Nisam mnogo razmišljao pre sedmerca, nisam želeo da dajem šansu nervozi da me sputa. Samo sam uzeo loptu u ruke, šutirao gde sam video da treba, i mreža se zatresla“, prokomentarisao je Niklas Ekberg.

Za najboljeg igrača šampionata proglašen je Šveđanin Jim Gotfridson, koji je sjajno organizovao igru novog evropskog šampiona.

Jednostavno bili smo najbolji kada je bilo najvažnije – u poslednje tri utakmice EP“, ukratko je sumirao MVP.

Posebne emocije su proradile i kod selektora Švedske Glena Solberga. Njegovi izabranici su prošlog januara stigli do srebra na SP, a sada im je oko vrata zasijalo evropsko zlato.

Nije realno ovo što smo postigli u poslednjih godinu dana. Ekstremno sam srećan i ponosan na svoj tim. Borili smo se do kraja sa kovidom i raznim drugim poteškoćama u prethodnih mesec dana, ali smo zadržali veru u sebe i naš koncept. Igrali smo fantastičan rukomet tokom turnira, naročito u odbrani, koja je bila na najvišem nivou. Uz timski duh, igra u defanzivi je ključ našeg uspeha. Svi zajedno smo izvlačili najbolje od svakog igrača. Imamo u sastavu fantastične rukometaše koji igraju u najboljim ekipama Evrope. Ponosan sam što sam njihov trener“, podvukao je Glen Solberg.


tagovi

Rukometna reprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara