Jugoslav Vasović (© Star sport)
Jugoslav Vasović (© Star sport)

Gospodski sport se pretvorio u rat saopštenjima, oglasio se i Radnički: Gluposti i laži Sora ne možemo da opravdamo

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 10:54

Jugoslav Vasović stao u odbranu Kragujevčana

Izgleda da se sindrom košarke zapatio u vaterpolu. Oba sporta su trofejna, oba su nam donela ogromne radosti, ali u oba igre van terena prete da srozaju ugled. Kao što smo godinama bili svedoci „rata saopštenjima“ u halama i oko njih, tako sad isti scenario gledamo mimo bazena.

Kako ističe Jugoslav Vasović „ni sanjali nismo da će se to desiti u gospodskom sportu“. Direktor Radničkog je sa te strane u pravu, s tim što je osetio potrebu da reaguje posle izjava Slobodana Sora, direktora Novog Beograda, koji je u četvrtak, između ostalog, u „diskusiji“ sa Viktorom Jelenićem, predsednikom Vaterpolo saveza Srbije, naglasio da Kragujevčani od početka 2023. nisu isplatili nijednu platu igračima.

Izabrane vesti

E, zato se u petak jutro, posle novog dopisa Viktora Jelenića, oglasio i Vasović u kratkom saopštenju naslovljenom „Odgovor na neistine o Radničkom“.

„Ni sanjali nismo da će u našem gospodskom i trofejnom vaterpolu postojati rat saopštenjima, zato odmah ističemo da je ovo prvi put da se Radnički obraća javnosti Srbije.

Bilo je već gluposti na račun našeg kluba, ali smo „preskakali“ da se „valjamo u tuđem blatu“. Sad nećemo da ćutimo kako hiljadu puta izgovorena laž ne bi postala istina, a činjenice su u ovom slučaju lako proverljive. Nekoliko puta smo čitali sramno obraćanje Slobodana Sora i nikako da opravdamo gluposti i laži koje je izrekao, te neka ih on pravda vaterpolo javnosti i zaljubljenicima u naš sport pred kojima smo svi zajedno odgovorni.

Naš obraz je čist i takav će ostati. Zato ponavljamo da je svaka rečenica u kojoj je Soro pominjao Radnički neistina. Mi ćemo nastaviti da se borimo za vaterpolo, decu u bazenu i dobre rezultate našeg kluba i naše Srbije“, ističe direktor Radničkog, Jugoslav Vasović.


tagovi

Jugoslav VasovićVK RadničkivaterpoloSlobodan Soro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara