Alvaro Granados (©MN Press)
Alvaro Granados (©MN Press)

Granados katapultirao Novi Beograd u društvo Radničkog i Zvezde, čeka se Partizan

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.11.23. | 22:28

Favoriti izbegli seču, na potezu crno-beli protiv Vojvodine

Mina je bilo, iznenađenja nije. Kada dođe do završnog turnira Kupa Srbije bude ih, pre toga teško. Favoriti su i ove godine izbegli seču. Novi Beograd i kragujevački Radnički dobili su “rovovske bitke”, pridružili su se Crvenoj zvezdi u polufinalu i sada se čeka Partizan.  

Alvaro Granados je sa dva brza gola slomio otpor Šapčana u finišu četvrtfinalnog derbija i na taj način je srpski šampion u razmaku od nekoliko dana, i kroz prvenstvo i kroz najmasovnije takmičenje, potvrdio da je najstabilniji i da bi poraz od Sabadelja mogao da se nazove izolovanim slučajem - 10:8. Prošla je ekipa Živka Gocića dalje posle velike borbe, kao i Uroša Stevanovića, pošto se Radnički revanširao valjevskom Valisu za poraz u prvenstvu - 14:11.  

Izabrane vesti

Sve ide ka tome da će lista zvanica za završni turnir Kupa Srbije, koji će se održati prvog vikenda u mesecu decembru, biti identična onoj prošlogodišnjem. Partizan je na potezu, ukoliko i crno-beli u svoju korist reše utakmicu protiv Vojvodine, neće biti apsolutno nikakvih izmena u odnosu na prethodno izdanje. A, sedmostruki evropski prvak će, uprkos svim problemima, biti favorit na bazenu “Milan Gale Muškatirović”.  

Crno-beli će još jednom promeniti bazen na kome će biti domaćini, a Novi Beograd se vratio na mesto gde niko osim njega ove sezone nije trijumfovao i ponovio je uspeh iz prvenstva. Šapčani su furiozno otvorili utakmicu, ubedljivo dobili prvu deonicu sa tri gola razlike. Nosili su Andrej Barać i Ognjen Stojanović ekipu Nemanje Ličanina, ali baš kao i u šampionatu najprijatnije iznenađenje je posustalo u završnici.  

Pogodak Filipa Filipovića, kapitena novobeogradskog kluba, možda je bio i ključni trenutak. Posle njega je srpski šampion prvi put stekao prednost, osetio se sigurnije i napravio poligon da se prikaže u daleko boljem svetlu. Grč se smanjio i potpuno nestao onoga časa kada je Alvaro Granados svezao dva gola u rasponu od pola minuta. Tresao je mrežu u odsudnim momentima i uz Nikolu Jakšića i Miloša Ćuka bio najefikasniji u taboru Živka Gocića.  

Novi Beograd je imao poteškoća, uspešno ih je prebrodio, a krizni period prevazišao je i Radnički. Naplatio je valjevskom Valisu u Kragujevcu ligaški poraz, revanširao mu se na istom mestu, no strepeo je do samog kraja i strele Kristijana Šulca. Letnje pojačanje kragujevačkog kluba definitivno je prelomilo utakmicu u korist Šumadinaca. I pre hica za 13:11 bio je ponajbolji u domaćem sastavu.  

Kristijan Šulc je u četiri navrata pogađao metu, bio je daleko najefikasniji i dizao se iz vode na šut kada je Valis pretio. Vraćali su se Valjevci u više navrata, Dimitrije Obradović, Petar Kasum i Dragoljub Rogač su im bili pokretačka snaga, međutim, jače poluge imali su Kragujevčani. Pored Kristijana Šulca bili su raspucani vaterpolisti sa Kavkaza - Valiko Dadvani i Sandro Adeišvili, takođe i Miroslav Ranđić i Lazar Vićković. Svi su postigli po dva gola, što je bilo dovoljno da Radnički ode na završni turnir Kupa Srbije.

KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE:

Subota

Crvena zvezda – Proleter 20:7

Šabac – Novi Beograd 8:10

Radnički – Valis 14:11

Nedelja

11.00: Partizan – Vojvodina



tagovi

Kup Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradVK ŠabacVK RadničkiVK ValisNemanja LičaninŽivko GocićUroš StevanovićAlvaro GranadosNikola JakšićFilip FrajMiloš ĆukLazar VićkovićMiroslav RanđićKristijan Šulc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara