Halvor Egner Granerud (©Reuters)
Halvor Egner Granerud (©Reuters)

Granerud se revanširao Gajgeru u Nižnjem Tagilu, 12. trijumf Norvežanina u karijeri

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 18:55

Treći Štefan Kraft

Tamo gde je stao Halvor Egner Granerud prošle sezone, nastavio je ove.

Imao je osvajač Svetskog kupa priliku da na otvaranju sezone kao najbolji posle prve serije preskoči Karla Gajgera i trijumfalno započne pohod na novi globus, ili bolje rečeno odbranu titule, ali – je podbacio. Nemac se radovao na prvom takmičenju, stigao je do jubilarne 10 pobede u karijeri. Dan kasnije Norvežanin mu se revanširao.

Izabrane vesti

Drugog takmičarskog dana u ruskom ski centru Halvor Egner Granerud je skokovima od 134.5 i 122 metra došao do prve ovosezonske pobede, zbirno 12. u karijeri. No, takav rezultat, ipak, nije prouzrokovao smenu na vrgu tabele, pošto se Karl Gajger ponovo našao na pobedničkom postolju.

Nemački ski skakač je sakupio 8.8 osam poena manje od Halvora Egnera Graneruda, a dva ujednačena skoka – oba kraća od 130 metara – donela su mu drugo mešto, što ga je zadržalo na liderskoj poziciji u Svetskom kupu. Posle prve stanice Karl Gajger vodi sa 180 poena, Norvežanin je drugi sa 160, dok je trećeplasirani Rjoju Kobajaši.

Drugog dana takmičenja na pobedničkom postolju našao se još Štefan Kraft. Austrijanac se izvadio skokom u drugoj seriji – leteo je do 127 metara, što je bio najduži skok – i zatvorio je Timiju Zajcu i Cene Prevcu vrata do treće pozicije.

Slovenci su zauzeli četvrto, odnosno peto mesto, a najboljih deset kompletirali su Kilijan Pajer, Anže Lanišek, Markus Ajzenbihler, Johan Andre Forfang i Štefan Laje. Neprijatno su iznenadili poljski takmičari Kamil Stoh i David Kubacki koji su nastup u Nižnjem Tagilu okončali već posle prve serije.


tagovi

zimski sportoviSvetski kup u ski skokovimaski skokoviHalvor Egner GranerudKarl GajgerŠtefan Kraft

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara