Đovani Gvideti (©MN Press)
Đovani Gvideti (©MN Press)

Gvideti: Žao mi je što nismo mogli da zadržimo Egonu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 12:25

Finale Lige šampiona biće oproštaj Paole od Vakifbanka

Narednog vikenda završiće se zajednička priča Vakifbanka i Paole Egonu. Posle samo jedne sezone reprezentativka Italije vratiće se u Seriju A - ne u Koneljano za koji je igrala pre dolaska u Istanbul, već u Vero Volej Milano.

Poslednja zajednička epizoda biće snimljena u Torinu, gde se 20. maja igra finale Lige šampiona. Vakifbank će se sastati sa Ezačibašijem, a Egonu će pokušati da uradi ono što prošle sezone u Koneljanu nije... Pre godinu dana je izgubila finale upravo od Vakifa u Ljubljani.

Izabrane vesti

U velikom intervjuu za "Korijere Torino" trener turskog tima i selektor Srbije Đovani Gvideti pričao je o Paolinom odlasku, ali i o Juliji Itumi i mnogim drugim temama.

"Došla je u Istanbul da napreduje, zavoleli su je ovde, a ja ću je nevoljno pustiti... Nismo mogli da je zadržimo, žao mi je zbog toga. Imali smo lep odnos, pokazala se kao skromna devojka sa velikom željom da napreduje", rekao je Đovani Gvideti o Paoli Egonu.

Ceo odbojkaški svet pogodila je vest o smrti Julije Itume.

"Prolazili smo pored tog hotela kada smo išli na trening. Nikome nije bilo lako da razmišlja o odbojci... Svet se menja i mi odrasli moramo da budemo još pažljiviji, bliži deci. Nažalost mi ne znamo šta se dešava u njihovim glavama i unutar telefona, u tom drugom životu".

Talentovani sportisti se veoma rano suočavaju sa velikim pritiskom...

"Igraju mnogo utakmica, a po mom mišljenju problem je vezan za očekivanja... Ako ne izvedete dobar napad, ako niste u startnoj postavi - onda nemate nijednu fotografiju da stavite na Instagram. To je opasan aspekt koji doživljavamo. Problem je u želji da budemo viđeni i cenjeni, što ponekad stvara nelagodu", podvukao je Gvideti.


tagovi

Đovani GvidetivakifbankPaola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara