Gvideti sa saradnicima (©CEV)
Gvideti sa saradnicima (©CEV)

Gvidetijeva ekspedicija zakucala Miluz za dno tabele

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 21:00

Vakifbank upisao maksimalnu pobedu u petom kolu Lige šampiona

Ne odustaje Vakifbank od prvog mesta u grupi A Lige šampiona za odbojkašice. Ekspedicija koju sa klupe predvodi Đovani Gvideti upisala je večeras četvrtu pobedu, pa sad ima skor 4-1.

Nova žrtva aktuelnog evropskog šampiona bila je francuska ekipa Miluza - 3:0 (25:22, 25:20, 25:17).

Izabrane vesti

Vakif je odigrao taman toliko koliko je bilo potrebno za maksimalnu pobedu. Sa po deset poena turski klub su predvodile Džordan Tompson, Čijaka Ogbogu i Aleksandra Franti. Gabi Gimaraeš i Zehra Guneš stale su na osam. Srpska reprezentativka Bianka Buša nije ulazila u igru.

Posle ovog susreta Vakifbank se učvrstio na drugoj poziciji, dok je francuski predstavnik zakucan za dno sa učinkom 0-5. Po propozicijama CEV, pobednici svih pet grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale. Drugoplasirane ekipe i najbolja trećeplasirana ekipa otići će u plej-of za plasman u četvrtfinale. Preostala četiri trećeplasirana kluba takmičenje će nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV.

U ovom trenutku Jedinstvo ima dobre šanse da ode u CEV kup, ali deluje da će putnika u to takmičenje odrediti duel poslednjeg kola sa Miluzom u gostima. Vero Volej Milano je sada na vrhu sa 4-0 i za sada je prvi favorit za direktan plasman u četvrtfinale.

Vakifbank će pokušati u međusobnom duelu da promeni stanje na tabeli i preokrene situaciju u svoju korist.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

Utorak

GRUPA A

Miluz - Vakifbank 0:3



tagovi

vakifbankCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara