""
""

Hamilton najbrži u Azerbejdžanu - stigao Senu

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.17. | 17:41

Tandem Meklarena na pol pozicijama uoči sutrašnje trke u Bakuu

Prvo startno mesto na osmoj trci tekuće sezone "najbržeg cirkusa" pripalo je Luisu Hamiltonu. Iz prvog reda kreće još Hamiltonov kolega iz Mercedesa Valteri Botas, dok su mesto u drugoj liniji zauzeli Ferarijevi aduti Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel.

Kao što se i očekivalo, ponovo je viđena borba aduta Ferarija i Mercedesa koja će se sigurno i nastaviti sutra od 15.00. Vodeći u generalnom plasmanu, Seb Fetel je imao probleme sa sistemom za vodeno hlađenje tokom treninga, ali je stigao da zauzme mesto u drugoj liniji.

Izabrane vesti

Na VN Azerbedžana, nekadašnjoj VN Evrope koja se vozi u nedelju od 15.00 Sebastijan Fetel je 2016. bio drugi, dok je Hamilton bio peti. Prošle godine "kockasta zastava" pripala je i dalje aktuelnom šampionu Formule 1 i taze sportskom penzioneru Niku Rozbergu.

Ukoliko ne dođe do trkačkih incidenata na početku trke, tok će prelomiti onaj ko bude smireniji pod uslovom da ne prorade taktičke zamke prilikom poseta boksu. Ne zaboravimo ni da se trka u Bakuu vozi 51 krug, odnosno 306,04 kilometra. Prošla trka tekuće sezone F1, u Montrealu na stazi Žil Vilnev izbrojala je 71 krug uz približno istu kilometražu. Te činjenice ukazuju da VN Azerbedžana zahteva potpuno drugačiju strategiju na stazi sa par oštrih krivina i dva DRS pravca.

Britanac je tako došao do 66. pol pozicije u karijeri, po čemu je prestigao legendarnog Airtona Senu, a približio se još uvek neprikosnovenom Mihaelu Šumaheru na samo dva pola.

GENERALNI PLASMAN:

VOZAČI

1.Sebastian Fetel (Ferari) 141

2.Luis Hamilton (Mercedes) 129

3.Valteri Botas (Mercedes) 93

4.Kimi Rajkonen (Ferari) 73

5.Danijel Rikardo (Red Bul ) 67

6.Maks Verstapen ( Red Bul) 45

7.Serhio Perez (Fors Indija) 44

8.Estaban Okon (Fors Indija) 27

9. Karlos Sajnc (Toro Roso) 25

10.Filipe Masa (Vilijams) 20

KONSTRUKTORI

1. Mercedes AMG Petronas 222

2. Skuderija Ferari 214

3. Red Bul 112

4. Fors Indija 71

5. Toro Roso 29


tagovi

Auto motoEvropaFormula 1Luis HamiltonSebastijan Fetel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara