Luis Hamilton (gore), Fernando Alonso (levo), Serhio Perez (desno) (Foto: Reuters; AFP)
Luis Hamilton (gore), Fernando Alonso (levo), Serhio Perez (desno) (Foto: Reuters; AFP)

Hamilton se prošetao kroz Katar, Alonso preživeo Perezov napad i posle sedam godina završio na podijumu

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 16:55

Britanac vodio od prvog do poslednjeg kruga i smanjio zaostatak sa Ferstapenom na osam bodova - dve trke do kraja

Uzbudljiva završnica sezone u Formuli 1. Maks Ferstapen je trku za Veliku nagradu Katara okončao kao drugi, sa najbržim krugom u svom vlasništvu, ali je Luis Hamilton nastavio da topi zaostatak za Red Bulovim vozačem. Britanac je posle Brazila slavio i u Kataru, pa je prišao lideru na osam bodova zaostatka. Na podijumu je završio i Fernando Alonso u Alpini, što je Špancu prvi put da se nađe među prva tri posle čak sedam godina.

Trenutna situacija u vrhu je sledeća. Ferstapen vodi sa 351,5 bodova, Hamilton je iza sa 343,5. Ostalo je da se odvoze još trke u Saudijskoj Arabiji i Abu Dabiju, što znači da nas čeka velika borba između holandskog i britanskog vozača za titulu.

Izabrane vesti

Hamilton je prilično rutinski došao do pobede. Startovao je sa pol pozicije i do kraja ostao na čelu. Još jednom je čitav tim Mercedesa odradio odličan posao, pa Britanac i dalje ima šansu da odbrani titulu.

"Bila je prilično jednostavna trka na kraju i tim je odradio sjajan posao. Bodovi su nam bili neophodni danas. Pobediti dve trke uzastopno je sjajan osećaj i pravi fantastičnu uvertiru za poslednje dve trke", izjavio je pobednik trke za Veliku nagradu Katara.

Pobednik dana bio je svakako Alonso. Španac se vratio u "najbrži cirkus na svetu" posle dvogodišnje pauze i prvi put posle sedam godina završio na podijumu.

"Konačno! Jako sam srećan zbog tima. Bili su sjajni, bolid je veoma pouzdan u ovom trenutku. Dugo sam čekao na ovo i jako sam srećan", izjavio je Španac.

On je u Kataru vodio veliku borbu za treće mesto. Na kraju je Serhio Perez iz Red Bula bio spreman da se sa Alonsom dobro potuče oko treće pozicije. Ostavio je Meksikanac iza sebe Alonsovog klupskog kolegu Estebana Okona, Lensa Strola i Landa Norisa, dokopao se četvrtog mesta, ali na kraju nije uspeo da skine i iskusnog Španca sa podijuma.



tagovi

Formula 1Luis HamiltonMaks FerstapenFernando AlonsoSerhio Peres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara