"Luis Hamilton"
"Luis Hamilton"

Hamilton startuje ispred Fetela u Šangaju

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.04.17. | 12:24

Britanski F1 vozač na kvalifikacijama zabeležio najbolje vreme u istoriji VN Kine, srušivši rekord Mihaela Šumagera iz 2004.

Luis HamiltonTrostruki šampion Formule 1, Luis Hamilton osvojio je prvo startno mesto na kvalifikacijama za Veliku nagradu Kine koja se vozi u nedelju od 08.00 po srednjoevropskom vremenu.

LUIS HAMILTON PL 1-2, KVOTA 1,20 

Izabrane vesti

Iz prve kolone startovaće i pobednik prve trke tekuće sezone i samim tim vodeći u generalnom plasmanu, Sebastijan Fetel iz Ferarija. Iz drugog reda kreću Mercedesov Valeri Botas i Ferarijev Kimi Rajkonen. U suštini, raspored koji se mogao i očekivati.

SEBASTIJAN FETEL PI 1, KVOTA 2,50 

Za nedelju se u Šangaju i okolini predviđaju padavine, tako da startne pozicije neće značiti vozačima koliko u "suvim" uslovima. To daje prednost Fetelu koji je specijalsita za kišu, što se baš i ne može reći za Hamiltona koji jeste četvorostruki pobednik drugog gran prija sezone,.ali je takođe prošle godine bio tek sedmi. I to sa "onim" bolidom Mercedesa. Pobednika će pored startne rešetke i kiše, odlučivati i sposobnost vozača u korišćenju dve opako duge DRS zone u Šangaju. Treba očekivati mnogo uzbuđenja tokom 56 krugova, to jest 305 km VN Kine.

Antonio Đovinaci (Zauber) je doživeo sudar tokom kvalifikacija Startni raspored: 1. Hamilton (Mercedes, V. Britanija), 2. Fetel (Ferari, Nemačka), 3. Botas (Mercedes, Finska), 4. Rajkonen (Ferari, Finska), 5. Rikiardo (Red Bul, Australija), 6. Masa (Vilijams, Brazil), 7. Hulkenberg (Reno, Nemačka), 8. Perez (Fors Indija, Meksiko), 9. Kvjat (Toro Roso, Rusija), 10. Strol (Vilijams, Kanada)...

GENERALNI PLASMAN
1. Sebastijan Fetel (Ferari)  25
2. Luis Hamilton (Mercedes)  18
3. Valteri Botas (Mercedes)  15
4. Kimi Rajkonen (Ferari)  12
5. Maks Verstapen (Red Bul) 10

(foto: Action Images)


tagovi

auto-moto sportFormula 1KinaLuis HamiltonMihael ŠumaherSebastijan Fetel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara