(©Reuters)
(©Reuters)

Hamilton veruje u ekipu Mercedesa

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.12.23. | 18:06

Sedmostruki šampion posetio fabriku u Brekliju

Luis Hamilton je nakon završetka sezone u Abu Dabiju pre dva vikenda, a pred odlazak na zimsku pauzu, posetio fabriku svog tima koja se nalazi u Brekliju kao i odsek za pogonsku jedinicu u Briksvortu.

Nekadašnji šampion podelio je sa javnošću deo atmosfere koja je prisutna u timu nakon što je u poslednjoj trci obezbedio drugo mesto u šampionatu konstruktora.

Izabrane vesti

Bio sam veoma zauzet“, rekao je Hamilton. „Bila je duga godina, ali smo privodili kraju, radili sa timom. Bio sam u poseti timu i samo se zahvalio svima na neverovatnom poslu koji su uradili tokom cele godine. Ovo je poseban deo godine, opuštate se i gledate kuda dalje“.

Nastavio je Britanac da sipa hvalospeve.

Raspoloženje je veoma pozitivno. Mislim da su svi članovi neverovatno zahvalni na drugom mestu u šampionatu s obzirom na izazove sa kojima smo se suočili ove sezone. Uvek je vrlo emotivno. Bio sam sa timom dugo vremena, ali svaki put kad se vratite u Briksvort i Brekli, podsetite se koliko veliki tim vas gura napred. Vidite svakog pojedinca, neke ljude koji su novi koji su se tek pridružili, neke koji su bili tu mnogo ranije, kao i neke koji su radili na mom motoru od moje prve trke u Formuli 1“, dodao je britanski vozač.

Hamilton je iskoristio posetu kako bi proverio napredak bolida za narednu sezonu (W15), a iako je priznao da ne može da da tačnu procenu, nakon izveštaja iz aerodinamičkog tunela ima potpuno poverenje u ekipu Mercedesa.

Mislim da je uvek komplikovano“, kazao je Hamilton, pa nastavio: „Nisam inženjer ili dizajner, tako da nije lako. Uvek je ovo uzbudljiv deo godine jer sam video automobil u aerodinamičkom tunelu, uvek pogledam tunel kad odem u fabriku, da pogledam razvoj i u kom pravcu ide. Bukvalno kada sam ovog puta odlazio, ušao sam samo da vidim gde smo, a kad se sledeći put vratim, opet će to biti druga životinja. Imam puno poverenje u sve koji rade na tome. I nadam se da ćemo sledeće godine biti u mnogo konkurentnijoj poziciji“.

Dodao je Britanac i da je sezona 2023. bila teška, a da je tim već od prvog testiranja bolida bio siguran da neće biti u poziciji za osvajanje šampionske titule.

„Postoje usponi i padovi svake sezone, a i sada ih je bilo“, priznao je Luis. „Od trenutka kada smo počeli da vozimo automobil u Silverstonu (test), shvatili smo da se verovatno nećemo boriti za titulu, te smo prebacili fokus i resetovali ciljeve, a onda radili na tome da sustignemo konkurenciju. Mislim da je lepo videti da nikad nismo odustali, i da niko u timu nije odustao. Svi su ostali pozitivni, a to kako su se pojavili je bilo ohrabrujuće za mene. Mislim da uvek učimo da treba da cenimo trenutak, da cenimo svakog pojedinca u timu i rezultate koje ostvarujemo, i kad se konačno popnemo na podijum, da ga cenimo možda i više nego ikada pre“.

PIŠE: Maja Nakaradić


tagovi

Luis HamiltonMercedesFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara