"Helmut Marko i Maks Verstapen"
"Helmut Marko i Maks Verstapen"

Helmut Marko: Menjajte se, da vas ne menjamo

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.05.17. | 15:43

Vodeća ličnost Red Bulove sportske politike opominje čelnike najbržeg cirkusa na pažljivo definisanje promene pravila vezanih za pogonske jedinice. Ukoliko ga ne poslušaju, tim Ditriha Matešica najavljuje buru

Helmut Marko i Maks Verstapen

Novi čelnici najbržeg sporta moraju debelo da se zamisle. Sportski direktor Red Bula, Helmut Marko nagovara sportsko rukovodstvo Formule 1 na pravila po meri tima iz Milton Kingsa.
“Ideja je veoma jednostavna i korisna. Mi želimo agregat od 1000 konjskih snaga, naravno sa standardnim KERS sistemom. Hoćemo da njegov razvoj ne košta više od 15 do 20 miliona evra. To je potrebno kako bi vozači bili ti ti koji bi prave razliku na stazi. Na taj način bi i nezavinsi proizvođači kao što su Ilmor i Cosvort mogli da se vrate u igru”, jasan je Helmut Marko koji takođe nagoveštava poteze njegovog tima koji će na kraju naterati vodeće strukture Formule 1 na akciju, ali i na reakciju.

Izabrane vesti

Helmut Marko tvrdi i da ne želi da Red Bul u budućnosti ponovo bude ucenjivan od strane proizvođača. To su upravo činili Mercedes i Ferari kada je Berni Eklston morao da se umeša.
“Merecdes nije želeo da nam da motore, kao ni Ferari.Berni je primorao Reno da nam da agregat. Mi želimo jednaku situaciju, a ne da budemo ucenjeni od strane proizvođača”, zaključio je ljutito Helmut Marko.

(Foto: Action Images)


tagovi

Formula 1Helmut MarkoRed Bul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara