Anton Hudobin briljira na golu Dalasa (©Reuters)
Anton Hudobin briljira na golu Dalasa (©Reuters)

Hobotnica Hudobin nosi Starse, čeka se odgovor Kučerova

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.09.20. | 15:27

Ruski hokejaši u centru pažnje u finalnoj seriji NHL šampionata

U nedelju je počela finalna serija plej-ofa NHL šampionata. Tampa Bej i Dalas u kanadskom Edmontonu se bore za najprestižniji trofej u hokejaškom svetu, Stenli kup. Većina stručnjaka "preko bare" dali su veće šanse ekipi sa Floride, ali u prvom meču slavili su Starsi i to ubedljivo sa 4:1.

U premijernom duelu briljirao je na golu tima iz Teksasa, Rus Anton Hudobin. On je zaustavio čak 36 udaraca Kučerova, Pointa i ostalih asova Tampe. Dalas je iz 20 udaraca četiri puta ubacio pak u mrežu Andreja Vasilevskog.

Izabrane vesti

Juanak prvog duela rekao je da nije sanjao o osvajanju Stanli kupa kada je kao dete u Kazahstanu počeo da trenira hokej. Pošto je tokom proteklih 14 sezona igrao za 13 profesionalnih timova u pet liga i tri zemlje, iskusni čuvar mreže se našao u premijenoj borbu za titulu u NHL-u.

Ono što je bila prednost Dalasa je da je imao četiri dana više za pripremu finalne serije. Starsi su iznenađujuće izbacili Las Vegas u pet utakmica, dok je Tampa morala da igra šest duela finala Istočne konferencije protiv žilavih Ajlandersa. U prvom meču finalne serije, Starsi su zaustavili paklen napad Tampe. Očekuje se odgovor Kučerova i kompanije.

Tim sa Floride bi u narednim susretima mogao da bude jača za jednog od najboljih hokejaša današnjice Stivena Stemkosa. Kanađanin je bio van tima tokom čitavog plej-ofa zbog povrede. Vratio se treniznima i sve je bliži povratku na led, ali ga verovatno neće biti u utorak (02.00), kada se igra drugi meč finalne serije NHL šampionata.

Osim Stemkosa za Tampu neće igrati Čeh Jan Ruta, dok su kod Dalasa povređeni Ben BišopMartin Hanzal Stiven Džons. Pod znakom pitanja su i Čeh Radek Faksa i Tejlor Fedun, koji su propustili prvi meč velikog finala.

Šampion će biti ekipe koja dođe do četiri pobede.

NHL – FINALE PLEJ-OFA, DRUGA UTAKMICA

Utorak

02.00: (2,10) Tampa Bej (3,85) Dalas (2,90) /u seriji 0:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

hokej na leduhokejNHL ligaNHLDalas StarsTampa Bej Lajtnings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara