(©MN Press)
(©MN Press)

Identičan kraj prošle i početak nove sezone - pehar u rukama odbojkašica Jedinstva

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.10.23. | 21:19

Šampionke Srbije osvojile Superkup posle pobede protiv Uba u Lazarevcu - 3:1

Kako je završena prethodna sezona, tako je startovala nova - podizanjem pehara odbojkašica Jedinstva iz Stare Pazove!

Šampionke Srbije su novu takmičarsku godinu započele na najlepši mogući način - pobedom protiv Uba koja im je donela pehar Superkupa - 3:1 (22:25, 25:21, 25:19, 25:23).

Izabrane vesti

Pokazale su Cakovićeve devojke da su spremne za nove izazove i da će napasti sve trofeje na domaćoj sceni. Izgubile su prvi set, gubile su nekoliko poena razlike i u čevrtom, ali su pokazale da za njih ništa nije izgubljeno dok ne padne poslednja lopta.

Predvodila ih je Tamara Miljević sa 26 poena, novajlija u timu Una Vajagić postigla je 20, a Mina Dragović 11. Na drugoj strani najbolja je bila Anet Benitez Alfonso sa 23 poena. Anica Kutlešić je imala 13, a Anđelka Novosel 12.

Kao i uvek kada su na terenu odbojkašice Uba i Jedinstva, gledaoci su imali priliku da gledaju interesantnu borbu. Izgradili su tokom poslednjih godina pravo rivalstvo, pa su njihovi međusobni obračuni postali nešto više od obične utakmice.

Iako su Pazovčanke ušle u duel sa možda nešto većim šansama za trijumf, Ub je u prvom setu u pravom trenutku izgradio prednost i tako prelomio uvodni period. Bilo je u jednom trenutku 14:14, vrlo brzo su Ubljanke zahvaljujući uspešnim blokovima pobegle na plus četiri i protivnice do kraja nisu uspele da ih ugroze. Korektor Anet Barbara Benitez je bila raspoložena, pratile su je i ostale saigračice, a čini se da su na drugoj strani nedostajali poeni Branke Tice, koja nije bila na standardnom nivou.

Zahvaljujući odličnim potezima Minje Osmajić, koja nije započela meč u startnoj postavi, Jedinstvo je u drugom setu povelo 8:4. Ipak, vezale su potom Cakovićeve devojke nekoliko grešaka i dozvolile rivalkama da izjednače. Ka novoj osetnijoj prednosti ponovo je ekipu povela Osmajićeva. Kada su sa krajeva pokazale koliko su opasne Una Vajagić i Tamara Miljević šampionke Srbije su otišle na tri razlike, što je bilo dovoljno da privedu set kraju u mirnom tonu.

Na početku trećeg čina ponovo se slika na terenu promenila. Na krilima svog korektora, ali i uz pomoć grešaka protivnica, Ubljanke su se odvojile na 11:8. Zatražio je tada Caković tajm-aut, na kome je izneo kritike na račun svog tima.

"Kako mislite da pobedite? Pa i oni su ozbiljna ekipa, igraju veoma disciplinovano. Mi hoćemo kraće poene, hoćemo da nam neko pokloni, a ustvari mi poklanjamo. Koliko lopti su oni nama danas poklonili", upitao je Caković svoje izabranice.

(MN Press)(MN Press)

U nastavku seta - potpuno rezultatska klackalica. Poen razlike, pa izjednačenje i onda sve u krug. Jedinstvo je posle uspešnog bloka Mine Dragović došlo do 20:18, potom i do 22:19. Upravo ta igračica je odličnim reakcijama na mreži i pogurala ekipu ka osvajanju seta i vođstvu 2:1.

Jedinstvo je dobro započelo i četvrti period. Posle poena iz napada Ivane Nedeljković, koja je zamenila Branku Ticu početkom drugog seta, Pazovčanke su povele - 14:12. Ipak, nisu nastavile u istom ritmu, nego su Ubljanke napravile seriju poena. Delovalo je da utakmica gotovo sigurno odlazi u taj-brejk. Ub je bio u boljoj poziciji, čuveo je nekoliko poena prednosti. Zaigrala je u tom dresu i iskusna Jovana Janković (nekada Vesović), koja je stigla tokom letnjeg prelaznog roka, ali ima problema sa povredom...

Pazovčanke ipak nisu odustajale, bile su uporne da preokrenu. I uspele su...


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK UbJovo CakovićMarijana Boričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara