Igor Žakić sa igračicama (©MN Press)
Igor Žakić sa igračicama (©MN Press)

Igor Žakić: Olako smo ispustili 23:19, nisu oni neki bauk... Nismo bili dovoljno hrabri i strpljivi

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 08:42

Trener TENT-a proanalizirao igru posle poraza od Lugoža u osmini finala CEV kupa izazivača

Propustile su odbojkašice TENT-a šanse koje su imale u prvom meču osmine finala CEV kupa izazivača.

Imale su dobru priliku da osvoje prvi set protiv Lugoža jer su vodile sa 23:19. Međutim, dozvolile su rivalu da se vrati, dobije prvi set, samim tim i krila za nastavak utakmice. Do kraja Obrenovčanke nisu mogle da pronađu recept za trijumf, pa su morale da čestitaju boljem.

Izabrane vesti

Posle ubedljivog poraza trener srpskog tima Igor Žakić je analizirao dešavanja na terenu. Krenuo je od protivičkog sastava, u kome je kapiten Silvija Popović, a na klupi sedi Uglješa Šegrt.

"Oni su ekipa za poštovanje. Prošle godine su igrali finale ovog takmičenja... Nisu slučajno tu gde jesu", rekao je na početku izlaganja Igor Žakić. "To što su ih zadesili pehovi sa povredama na početku sezone, pa ne ostvaruju u svojoj ligi iste rezultate kao prošle sezone, to je druga stvar. U svakom slučaju mi ih nismo potcenili nijednog momenta, štaviše mislim da smo ušli sa previše respekta i da se to videlo. Nismo bili dovoljno hrabri u nekim trenucima, a rekao bih ni dovoljno strpljivi - pogotovo kad je reč o završnici prvog seta. Olako smo ispustili 23:19 i posle toga je bilo teško igrati. Protivnik se podigao, posle takve završnice je izgledalo da se oni ne muče toliko za svaki poen koliko smo se mi mučili. U ovako glasnoj atmosferi bilo je teško dopreti do devojaka i smiriti ih u pojedinim momentima. Mislim da je iskusnija ekipa pobedila baš iz tog razloga. Oni su navikli na mnogo više ovakvih mečeva, a mi ih nismo mnogo imali".

Obrenovčanke će naredne nedelje na gostujućem terenu imati priliku da poprave utisak... Za prolaz će im biti potrebna pobeda 3:0 ili 3:1, a onda i slavlje u dodatnom zlatnom setu.

"Ništa nije gotovo - tek je prvo poluvreme završeno. Mi idemo tamo, nećemo sigurno da se predamo. Mislim da su oni ekipa protiv koje mi možemo da igramo. Nisu neki bauk, odigrali su tačnije i sa manje grešaka. Ali, smatram da moj tim može bolje od ovoga. Verujem u to, verujem u svaku od ovih devojaka. Idemo tamo da probamo da uzmemo ono što je trebalo da uzmemo ovde", naglasio je za kraj Igor Žakić.



tagovi

OK TentIgor Žakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara