""
""

Igra mačke i miša – Botasov ugovor je na tankom ledu zbog Fetela i Alonsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.17. | 09:23

Prvi čovek Mercedes AMG Petronasa, Toto Volf izjavio je na konferenciji FIA asocijacije da Botasov status još uvek nije siguran zbog Fetela i Alonsa koji su takođe na meti Dajmlera

Daleko je prelazni rok, a voda se u Formuli 1 muti, naročito kada je reč o Mercedes AMG Petronasu i Valteriju Botasu. Naime, on ima jednogodišnji ugovor sa ekipom čiji produžetak još uvek nije izvestan zbog slobode Sebastijana Fetela u Ferarija i Fernanda Alonsa iz Meklarena. O tome je kao stari prevejani lisac govorio Toto Volf, prvi čovek Mercedesa na konferenciji FIA asocijacije u Ženevi.
“Onog momenta kada smo odlučili da ponudimo Valteriju ugovor, znali smo da će nam biti potrebno vreme da se odlučimo za dalje. Pošto će tržište biti otvoreno što se tiče naredne sezone, onda moramo uzeti sve faktore u obzir. Zbog toga nećemo brzati sa odlukom. Ipak ćemo nastaviti da radimo sa njim, pa ćemo videti kako će sve ispasti”, rekao je Toto Volf i naglasio kako Valteri dobro obavlja svoj posao. Da li je to dovoljno dobro za srebrni kombinezon i naredne sezone?
 “Naše generalno mišljenje kao tima je da je odradio dobar posao. Poziv je dobio vrlo, vrlo kasno, a i bori se sa jedim od najboljih vozača u Formuli 1 koji je pet godina u timu. Upisao je pol poziciju, pobedu u Sočiju, na veoma dominantan način. Jasno, imao je i mnogo teže trke. Sve u svemu, njegovi rezultati i način na koji se uklopio u tim su izuzetno pozitivni”, zaključio je mudri, sračunati šef ekipe koji na osnovu ove izjave balansira između onoga što je njemu milo i sudbine vozača koji će nakon svega u Azerbedžanu biti pod još većim pritiskom. Jednostavno, Volfove hladne obloge, trgovački um i sračunatost prilikom ovakvog razmišljanja nisu nešto što takmičaru može da ulije samopouzdanje pre svega u poverenje tima.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

Valteri BotasToto VolfSebastian FetelFormula 1FIAFernando Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara