"Mejveder još uvek nema poraz"
"Mejveder još uvek nema poraz"

Imamo pobednika! On se zove Flojd Mejveder! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.05.15. | 07:04

Amerikanac boskovao sigurnije, a posle 12 rundi odluka sudija bila je na njegovoj strani

Mejveder još uvek nema porazGotovo je! Dugo smo čekali, a najzad i dobili ime šampiona. To je Flojd Mejveder, jednoglasnom odlukom sudija!

Borba veka, kako su je mnogi nazvali, pružila je pravo zadovoljstvo svima koji su je pratili. Mejveder je od starta počeo snažnije i sigurnije od Menija Pakjaa. Filipinac se vraćao polako u meč kako je vreme odmicalo, ali nije imao snage da stvari preokrene u svoju korist. Najviše problema Filipincu pravilo je fenomenalno kretanje Amerikanca po ringu, zbog kojeg ga mnogi upoređuju sa Muhamedom Alijem i Šugar Rej Robinsonom. Jako ga je teško "stići" po ringu, a to je najbolje osetio Pakjao u ovom meču.

Izabrane vesti

Ipak, četvrtoj rundi bokser sa Filipina je dao nagoveštaj kako bi to trebalo da izgleda po njega, na bleskove je pokazivao dominaciju i svojom razornom levicom pravio probleme Amerikancu, ali čini se da više od toga nije mogao. Verovatno su prelomni delovi meča bili sedma,osma i deveta runda, koje je sudeći po profesionalnim sudijama van ringa dobio Pakjao. Bio je agresivniji i uspeo je nekako da "dohvati" Mejvedera. Međutim, Amerikanac je priveo meč kraju najpre fenomenalnim kretanjem i eskiviranjem, što je i sam Ponos Filipina priznao posle meča:
"Bila je to dobra borba. Imao sam ga više puta u meču, ali sam i primao udarce. Mislio sam da sam pobedio. Mejveder se stalno kreće, jako ga je teško udariti. Mogu da se nosim sa njegovom snagom. On nije veći od mene, snaga tu nije bila presudna, borio sam se i sa većim od njega", rekao je Filipinac.

Međutim, kako su tri prethodno navedene runde pripale Filipincu, tako je popularni Novac imao više snage i koncetracije na kraju meča, pa su njemu pripale poslednje dve runde.Flojd je ovu borbu nazvao "paklenom".
"Pre svega, želim da se zahvalim bogu. Želim da se zahvalim svim fanovima širom sveta. Ovo je bila paklena borba. Skidam kapu Meniju Pakjau! Ja sam blagosloven, kao i on! Ja sam proračunat borac, on je jako težak protivnik. Moja poslednja borba biće u septembru!", rekao je pobednik ovog velikog meča i svetskog spektakla - Flojd Maejveder.

Glavni utisak je da se na meču nije videlo mnogo "batina", ali je tehnika bila na vrhunskom nivou. Ipak je ovo Velter kategorija i bilo je pomalo preambiciozno očekivati neki spektakularan nokaut. Borci su izdržali na nogama svih 12 rundi, a na kraju su sudije jednoglasno dosudile pobedu Mejvederu - 118-110. 116-112, 116-112!

Karl Froč, engleski bokser, smatra da ovo nije bio spektakl, ali je imalo šta da se vidi.
"Ako se razumete u boks, videli ste kako je Mejveder neutralisao Pakjaa! To nije bio spektakl, ali je bilo jako mnogo tehnike", jasan je Englez.
Statistika kaže da je Novac uputio više udaraca (435 - 429), ali da je Pakjao pogodio više kada se računaju oni snažni udarci, odnos je 236-168 za Filipinca.

Na kraju, tradicionalno radovanje Mejvedera u uglu kornera koje znači samo jedno - ostao je "nepobeđeni šampion"! Gledaćemo ga u samo još jednom meču, a onda odlazi u legendu. 

 


tagovi

Meni PakjaoFlojd MejvederFilipini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara