(©Reuters)
(©Reuters)

Inzbruk doneo prvo veliko iznenađenje: Gajger ispao već u kvalifikacijama, pobeda Kubackom

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 14:34

Od slabog skoka Nemca profitirao Štefan Hula

Ne može Novogodišnja turneja da prođe bez velikog iznenađenja. U Oberstdorfu i Garmiš-Partenkirhenu ih nije bilo, ali je skakaonica “Bergizel” odnela prvu žrtvu. Karl Gajger nije prošao ni kvalifikacije, ispao je već posle jednog skoka i neće se naći u glavnom takmičenju.

Leteo je Nemac samo 108 metara u kvalifikacijama na trećoj stanici u turneji “Četiri skakaonice”, a od slabog skoka Karla Gajgera profitirao je Štefan Hula. Na mala vrata ušao je Poljak u glavnu seriju, provukao se kroz iglene uši i u duelu će skakati protiv najboljeg u Svetskom kupu - Davida Kubackog.

Izabrane vesti

Vratili su se ski-skakači na “Bergizel” posle godinu dana pauze, prethodne sezone skokova nije bilo zbog loših vremenskih uslova, pa su takmičari dva puta kretali sa zaletišta u Bišofshofenu. Vratio se Inzbruk i doneo senzaciju, Karl Gajger otpao je iz trke za podijum u generalnom plasmanu, izvesno ga neće biti ni među najboljih deset na Novogodišnjoj turneji. 

Najgori skok Nemca i najbolji Kamila Stoha. Trostruki osvajač “Zlatnog globusa” je do leta Davida Kubackog bio lider, pomerio ga je vodeći u Svetskom kupu na drugo mesto, poslao na Jana Habdasa u zvaničnoj seriji i stigao do čeka od 3.000 švajcarskih franaka. Kubacki je bio najduži u kvalifikacijama, skok je završio na 128 metara, a uz Poljake je među trojicom najboljih bio Anže Lanišek

NAJBOLJIH PET U KVALIFIKACIJAMA U INZBRUKU:

David Kubacki (128m)

Kamil Stoh (126m)

Anže Lanišek (121m)

Marijus Lindvik (122,5m)

Johan Andre Forfang (122m) 

Karl Gajger nije jedino od favorita koji je podbacio, ali se drugi nisu obrukali. Svi do jednoga prošli su kvalifikacije, iako nisu bili na nivou. Pobednik na prve dve stanice, Halvor Egner Granerud, gledao je u leđa timskim kolegama Marijusu Lindviku i Johanu Andreu Forfangu, nisu se proslavili ni Manuel Fetner i Andreas Velinger, ali niko od njih nije “nagrađen” jakim rivalom u prvoj seriji. 

Najzanimljivije parove u Inzbruku činiće: Rjoju Kobajaši - Timi Zajc, Domen Prevc - Štefan Laje, Gregor Dešvanden - Markus Ajzenbihler, Konstantin Šmid - Mihael Hajbek, Filip Ašenvald - Jan Herl, Pijus Paške - Štefan Kraft i Danijel Andre Tande - Johan Forfang.

RASPORED NOVOGODIŠNJE TURNEJE “ČETIRI SKAKAONICE”: 

Oberstdorf (Nemačka), skakaonica “Šatenberg”

HS - 137m

Kvalifikacije - Halvor Egner Granerud

Takmičenje - Halvor Egner Granerud

Garmiš-Partenkirhen (Nemačka), skakaonica “Olimpijska”

HS - 142m

Kvalifikacije - David Kubacki

Takmičenje - Halvor Egner Granerud

Inzbruk (Austrija), skakaonica “Bergizel”

HS - 130m

Kvalifikacije - David Kubacki

4. januar - takmičenje (13.30) 

Bišofshofen (Austrija), skakaonica “Pol Auserlajtner”

HS - 142m

5. januar - kvalifikacije (16.30)

6. januar - takmičenje (16.30)


tagovi

zimski sportoviski skokoviSvetski kup u ski skokovimaČetiri skakaoniceČetiri novogodišnje skakaoniceturneja četiri skakaoniceDavid KubackiKarl GajgerKamil StohAnže LanišekMarijus LindvikHalvor Egner Granerud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara