Pol Felder (levo) (©Reuters)
Pol Felder (levo) (©Reuters)

Irski zmaj spasava dan

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.11.20. | 12:31

U nedelju ujutru u Apex centru UFC-ovog utvrđenja u Las Vegasu odžaće se UFC FIGHT NIGHT 182, priredba koju predvode bivši šampion Hafael Dos Anjos i Pol Felder

Prvobitno je bilo planirano da se bore Dos Anjos i Habibov timski kolega i zemljak Islam Makačev. Nažalost, borba je otkazana, jer je Makačev zadobio infekciju stafilokoke usled naglog pada imuniteta koji je bio posledica skidanja kilograma za ovaj meč.

Borba je ranije bila planirana kao uvodna borba u Habibovoj odbrani titule protiv Gejdžija, nažalost tad je otkazana, kada je Dos Anjos bio pozitivan na testu za virus Covid-19. Zatim je borba dobila novi datum održavanja i to kao naslovna borba. Kada je pre nekoliko dana obelodanjeno da Makačev neće nastupiti na sutrašnjoj priredbi postalo je izvesno da će se i čitav događaj otkazati. Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da će Pol Felder da uskoči umesto Makačeva da spasi priredbu od otkazivanja.

Izabrane vesti

Inače, Felder je komentator za UFC i poslednji put se borio ranije ove godine protiv Dana Hukera u Australiji u borbi koju je izgubio odlukom sudija. Tu odluku delioca pravde mnogi su kritikovali i smatrali su da je Dan Huker pobedio zahvaljujući tome što se borio u svojoj zemlji te su sudije prevagnule na stranu domaćeg borca. Borba je uistinu bila vrlo gusta, ali je kod većine Felder ostavio bolji utisak.

Felder je to veče odmah nakon borbe u oktagonu izjavio da namerava da okači rukavice o klin i u potpunosti se fokusira na komentatorski posao. Felder dolazi iz Filadelfije i nosi nadimak Irski zmaj zbog porekla njegove porodice. Ovog leta, na Fight Island-u, Felder je napustio komentatorsku poziciju da bi za jednu borbu bio u uglu svom prijatelju Džaredu Gordonu kome su treneri bili pozitivni na Covid-19 i nisu mogli da budu sa njim.

Felder je uredno komentarisao borbe tokom priredbe i u jednom trenutku napustio svoje mesto i vratio se nakon što je borba okončana. Ove nedelje će to uraditi da bi se borio, iako je planirao da se penzioniše. Kolko je Felder profesionalan i spreman da u potpunosti spasi veče pokazuje činjenica da je čak i pristao da se bori u lakoj kategoriji i skine kilograme neplanirano za svega pet dana što mu je i uspelo. Svoju zahvalnost i pohvale izrazio je i njegov protivnik Hafael Dos Anjos koji zahvaljujući Felderu nije uzalud trenirao i prošao čitav pripremni kamp za meč. Dos Anjosu će ovo biti povratak u laku kategoriju posle osam mečeva u velteru od kojih je četiri pobedio i isto toliko izgubio.

Dos Anjosova ekspedicija u velteru bila je sasvim solidna i jednom trenutku se čak borio za privremenu titulu u meču u kojem je poražen odlukom sudija od strane Kolbija Kovingtona. Brazilac je trenutno rangiran na poziciji 12 u velter kategorji, dok u lakoj traži svoje mesto na lestvici u sutrašnjoj borbi. Dos Anjos se vraća u kategoriju u kojoj je nekad bio šampion protv još uvek sedmorangiranog Pola Feldera.

Glavni program počinje u dva sata posle ponoći u noći između subote i nedelje. Ostatak programa je ispunjen odličnim borbama i toplo preporučujemo ovaj događaj svim ljubiteljima mešovitih borilačkih veština.

Piše: IVAN BEGANI


tagovi

UFCmmaPol FelderHafael Dos Anjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara