Juri Knor (©Reuters)
Juri Knor (©Reuters)

Islanđani slavili u Bremenu, Knor i Gola najbolji kod Nemaca

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 21:43

Protivnik Srbije u prvoj fazi Svetskog prvenstva poražen na svom terenu od Ribara – 30:31

Alžir je autsajder, Katar bismo morali da dobijemo, a najveći rival Srbije u prvoj fazi na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj koje počinje u sredu je Nemačka.

Oslabljeni Panceri, bez najvećih zvezda Pekelera, Vinčeka, Vajnholda, Genshajmera, Kuna i Videa, poraženi su u prijateljskom meču u Bremenu od Islanda – 30:31. Meč je posmatralo maksimalnih 8.872 gledaoca. Ovi timovi sastaće se u nedelju, u poslednjoj proveri pred planetarno prvenstvo.

Izabrane vesti

Vodila je četa Alfreda Gislasona 18:14 na poluvremenu, imala i +6 (23:17) u 40. minutu, ali su Ribari u nastavku meča zaigrali mnogo bolje i na kraju slavili. Island ima strašan tim, jedan je od favorita iz senke na šampionatu sa sjajnim tandemom nemačkog šampiona Magdeburga, Kristijansonom i Magnusonom, uz iskusnog asa Arona Palmarsona.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SRBIJA BITI ŠAMPION SVETA U RUKOMETU JE 50,0. DANSKA JE PRVI FAVORIT (2,10).

Srednji bek Rajn Nekar Levena Juri Knor i pivotmen Flensburga Johanes Gola sa po pet golova su bili najbolji kod Nemaca, dok je odličan na golu bio Andreas Volf, čuvar mreže Kjlece, prva zvezda selekcije. Kod Ribara, koje s klupe predvodi Gudmundur Gudmundson, najefikasniji bio Odin Tor Rikhardson sa osam pogodaka.

Nemačka će prvi meč igrati u Katovicama u petak protiv Katara od 18 časova, dok je u večernjem terminu od 20.30 duel Srbije i Alžira. Po tri najbolje selekcije iz svake grupe idu u narednu fazu, s tim da se bodovi prenose protiv onih selekcije koje su se plasirale u narednu rundu.



tagovi

rukometna reprezentacija nemačkeRukometna reprezentacija IslandaSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara