(©MN Press)
(©MN Press)

Italijanke dobile svih pet setova, Srpkinje sutra imaju priliku za revanš

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 21:32

Prvi prijateljski meč završen porazom naše odbojkaške selekcije

Prvi od dva pripremna meča odbojkašice Srbije su izgubile od Italije. Odigrano je pet setova i u svih pet slavila je domaća selekcija u Firenci.

Na semaforu je pisalo - 25:19, 25:19, 27:25, 25:23, 29:27.

Izabrane vesti

Biće ova utakmica korisna za obe ekipe, jer ih ubrzo očekuje start Evropskog prvenstva. Srbija će igrati u grupi u Gentu, dok će aktuelne evropske šampionke igrati kod kuće u Veroni.

Na današnjem duelu Gvideti je izveo sledeću postavu: Maja Ognjenović - Tijana Bošković, Jovana Stevanović - Maja Aleksić, Sara Lozo - Bianka Buša i libero Teodora Pušić. I sve ostale igračice su dobile priliku u nastavku meča.

Davide Macanti je na teren poslao Alesiju Oro, sa njom je u dijagonali bila korektor Nvakalor, na prijemu Sila i Pjetrini, a srednji blokeri su bili Danezi i Lubijan. Libera je igrala Fersino. Ali, baš kao i Gvideti, tako je i Macanti do kraja uveo sve odbojkašice sa klupe.

Tijana Bošković je za četiri seta osvojila 22 poena, Maja Aleksić je skupila deset. Jovana Stevanović i Mina Popović postigle su po sedam. U pobedničkom sastavu Egonu je bila najefikasnija sa 17 poena, Sila je postigla 15, Danezi 11, a Lubijan deset.

Druga prijateljska utakmica između istih rivala igraće se u utorak od 17.30 u Firenci.

Odbojkašice Srbije su i prošle godine poražene na prijateljskom meču protiv Italije, a onda su posle toga osvojile Svetsko prvenstvo.

Da li će tako biti i ovog puta? Bilo bi lepo...



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeŽenska odbojkaška reprezentacija ItalijeĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara