""
""

Ivana Španović: Nepravda! Znam da je zlato moje... Pričajte mi o tome (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.17. | 08:23

Utisci naše najbolje atletičarke posle drame u Londonu

Dramatična završnica skoka udalj, u ženskoj konkurenciji, na Prvenstvu sveta u Londonu, i dalje je top tema sportske Srbije. Nažalost, ne zbog priželjkivane medalje Ivane Španović, već zbog načina na koji je naša najbolja atletičarka ostala bez odličja.

Po svemu sudeći - zlatnog.

Izabrane vesti

Jer, da joj se nije otkačio papir sa startnim brojem i ostavio trag u pesku, naša uzdanica bi skokom u poslednjoj seriji nadmašila Britni Ris iz Sjedinjenih Američkih Država i postala bi šampion planete. Ovako, izmereno je „samo“ 6,91, posle poslednjeg skoka, iako se činilo da je on bio duži od sedam metara.
„1. Nepravda. 2. Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje. Kad-tad“, napisala je Ivana Španović na zvaničnom Tviter nalogu, uz fotografiju „spornog“ skoka, kasno uveče, posle okončanja nadmetanja i odbačene žalbe našeg saveza.

Podsetimo, Ivana je skokom iz druge serije (6,96) završila kao četvrta. Ispred nje su, bar tako kaže elektronika, završiile Britni Ris (SAD, 7,02), Darija Klišina (Rusija, 7,00) i Tijana Bartoleta (SAD, 6,97).

Nije vredelo ni što su se predstavnici Atletskog saveza Srbije žalili Svetskoj atletskoj federaciji, neposredno po okončanju takmičenja na Olimpijskom stadionu u Londonu.
Žalili smo se na šesti skok, jer je svima izgledao mnogo duži nego što je izmereno. Završilo se kako se završilo. Ne mogu da kažem da sam razočarana, u nekoj sam vrsti šoka, jer nisam zamišljala da će ovo takmičenje ovako da se završi. Ono što sam govorila, da idem na zlatnu medalju, nisam govorila samo zato što sam to želela, već zato što je iz mene govorilo višegodišnje iskustvo i samopouzdanje koje imam. To što ja osećam da mogu ne može niko da zna i ne može niko da mi oduzme“, rekla je Ivana izveštaču Politike sa lica mesta.

Delovala je ubedljivo. Ne i slomljeno. Naprotiv...
Mislim da sam pokazala da sam bila spremna za zlatnu medalju, a činjenica je da sam imala problema na zaletištu zbog propuštenih takmičenja, zbog povreda. Pogotovo kad je duvao vetar, menjao je i pravac. Pravila sam neke greške koje ne bih pravila“, samokritična je naša rekorderka u skoku udalj.

Zanimljiv je bio i razgovor sa jednim od televizijskih reportera.
Mislila sam da imam „taj“ skok, definitivno. Ipak, ovo nije prvi put da imam problem sa bipom (papirni broj na trikou, opu, au). Gde god da ga stavim imam problem. Ne znam kako to da promenim, šta da uradim“, rekla je Španovićeva.

Novinar joj je rekao da je „ludo“ što je izgubila na ovaj način. Usledio je smeh. Gorak.
Da, pričajte mi o tome“.

Pogledajte još jednom skok Ivane Španović iz šeste serije o kome bruji atletski svet.

(FOTO: Action images)


tagovi

Svetsko prvenstvo u atleticiskok u daljIvana Španovićatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara