Ivana Vuleta (©AFP)
Ivana Vuleta (©AFP)

Ivana Vuleta bez medalje na SP u Judžinu

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 04:03

Naša najbolja atletičarka sa skokom od 6,84 metara sedma u finalu. Nemica Malaika Mihambo osvojila zlato sa 7,12

Ništa od medalje za našu najbolju atletičarku Ivanu Vuletu (devojačko Španović). Zrenjaninka je ove godine bila dvoranska šampionka sveta sa rezultatom od 7,06. Nije uspela da ponovi taj uspeh ni skok, na otvorenom Svetskom prvenstvu u američkom Judžinu. Ivana je bila sedma sa, za nju, skromnim rezultatom 6,84 metara. Samo pet centimetara joj je nedostajalo za odličje.

Zlatnu medalju osvojila je fenomenalna Nemica Malika Mihambo sa skokom od 7,12. Srebrna je bila Nigerijka Ese Brume sa 7,02, dok je bronzana Brazilka Letisija Oro Melo sa 6,89.

Izabrane vesti

Provukla se Vuleta u finale, posle prva dva prestupa u kvalifikacijama. Tek je u trećem uspela da skoči 6,65, uđe u finale kao 11. Očekivalo se borba za medalju u finalu, ali očigledno forma nije bila zadovoljavajuća za našu heroinu u Oregonu. Već u prvoj seriji, Ivana je imala odličan skok, sigurno preko sedam metara, ali je milimetarski prestupila. U drugoj seriji je skočila 6,67 što joj je u tom trenutku donelo šestu poziciju, a kasnije je pala na osmu. Prestupila je u trećoj seriji, ali je dobila još tri pokušaja. Iz finala ispale su Rut Osoro, Tifani Flin i Lorejn Judžin i Džasmin Sojers.

U trećoj seriji je Ese Brume iz Nigerija bila prva atletičarka koja je prebacila čarobnu distancu od sedam metara. Skokom od 7,02 je bila prva, do je Malaika Mihambo bila druga sa 6,98. Ivana je bila sve bolje, u četvrtoj je skočila 6,84 i probila se na šestu poziciju. Medalje joj je „bežala“ u tom trenutku samo pet centimetara.

Nemica Malaika Mihambo je u četvrtoj seriji preuzela prvo mesto sa 7,09 ispred Nigerijke Ese Brume. Ostale nisu mogle da dođu ni blizu tog rezultata. Ivana i u petoj seriji skače 6,84, a li je Kadi Sanja prestiže na šestoj poziciji i gura ispod skokom dužim za tri centimetra.

Ostala je nada u poslednji Ivanin skok, ali Vuleta skače samo 6,75, pa je na kraju ostala sedma. Svetaka šampionka Mihambo u poslednjem skoku overava zlato, postiže najbolji rezultat u finalu - 7,12 i suvereno stiže do najsjajnijeg odličja u Judžinu.

KONAČAN POREDAK SKOKA UDALJ

1. Malaika Mihambo (Nemačka) - 7,12 m

2. Ese Brume (Nigerija) - 7,02

3. Letisija Oro Melo (Brazil) - 6,89

4. Kvaneša Burks (SAD) - 6,88

5. Bruk Buskuel (Australija) - 6,87

6. Kadi Sanja (Švedska) - 6,87

7. Ivana Vuleta (Srbija) - 6,84

8. Marina Bek-Romančuk (Ukrajina) - 6,82

9. Džasmin Sojers (Velika Britanija) - 6,62

10. Lorejn Judžin (Velika Britanija) - 6,53

11. Rut Osoro (Nigerija) - 6,52

12. Tifani Flin (SAD) - 6,48


tagovi

Ivana VuletaSvetsko prvenstvo u atleticiSvetsko atletsko prvenstvoskok u dalj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara