Ivani vetar stvarao ogromne probleme, na kraju je morala da ide na sigurno

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.07.22. | 02:23

"Ivanina prva dva skoka bila su preko sedam metara i dovoljno govore o njenoj spremnosti", pun je samopouzdanja Goran Obradović

Kvalifikacije su bile dramatične, ali je najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta uspela da se domogne plasmana u finale Svetskog prvenstva u Oregonu, koji će se održati u noći između nedelje i ponedeljka (02.30).

Ivana je napravila je dva prestupa, skočila 6,65 metara u poslednjoj seriji, a onda čekala da vidi da li će biti među 12 najboljih, koje će se takmičiti u finalu. Zauzela je na kraju 11. mesto.

Izabrane vesti

"Vetar u ledja stvarao je ogromne probleme svim takmičarkama, kao što ste mogli da vidite Ivanina prva dva skoka bila su preko sedam metara i dovoljno govore o njenoj spremnosti. Međutim, zbog vetra morali smo da menjamo zalet i u trećoj seriji idemo na sigurno", pojasnio je Vuletin trener Goran Obradović.

Ivanin skok trećoj seriji nije bio dovoljan za normu (6,75) pa je morala da sačeka ostale takmičarke. Srećom, na kraju je uspela da se nađe "iznad" crte. Večeras niko nije uspeo da preleti sedam metara. Najbolji skok je izvela Kvaneša Burks - 6,86 metara. Drugi rezultat je ostvarila Malaika Mihambo - 6,84 m, dok je treća bila Ese Brume (6,82m).


tagovi

Ivana Vuletaatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara