(©Arkus liga)
(©Arkus liga)

Ivanović deset sekundi pre kraja spasao Partizan prvog poraza

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.10.21. | 20:45

Proleter prvi zaustavio crno-bele ove sezone – 29:29

Visio je Partizanu prvi poraz u sezoni nad glavom. Jurili su crno-beli Proleter tokom cele utakmice, a golom Ivanovića deset sekundi pre kraja uspeli su da iščupaju remi – 29:29.

Imao je Proleter sve u svojim rukama, pogotkom Kolundžića 24 sekunde pre kraja poveo je golom razlike. Bilo je potrebno samo da odbrani taj poslednji napad gostiju iz Beograda.

Izabrane vesti

Crno-beli su izveli brzi centar, nisu izveli neku uigranu kombinaciju, već je lopta došla do Nikole Ivanovića, najefikasnijeg igrača utakmice, koji se gotovo prošetao kroz odbranu Zrenjaninaca i postigao svoj 11. gol na meču, a Partizanu doneo bod i ostavio ga da bude jedini neporaženi tim u ARKUS ligi ove sezone.

Bila je to ovo ujedno najslabija partija Partizana od starta šampionata. Od prvog pa sve do 54. minuta bio je u zaostatku. Prvo poluvreme je prošlo bez neke velike razlike, Proleter je imao do dva pogotka prednosti, ali je u drugom tim iz Zrenjanina umeo da se odlepi i na plus četiri u nekoliko navrata (16:12, 19:15).

Imali su domaćini u 48. minutu prednost 23:20, a onda je Partizan počeo da hvata priključak. I vrlo brzo da napravi preokret. Crno-beli su poveli 25:24 u 54. minutu, a u igri gol za gol posle toga držali su i 27:26.

U igri nerava koja je usledila Proleter je uspeo dva puta da povede, drugi put tih 24 sekunde pre kraja preko Kolundžića, ali je Ivanović uspeo da Parni valjak spreči da ode na pogrešan kolosek.

Najefikansiji igrač meča bio je Ivanović iz Partizana sa 11 golova, pratio ga je Kojadinović sa pet, dok je Pisarić postigao četiri. Kod Proletera je raspored golova bio mnogo ujednačeniji, čak petorica igrača su postigla do četiri gola: Karpaš, Rnić, Terzić, Krivošija i Jovanovski.

Super liga za rukometaše – sedmo kolo

Subota

Proleter – Partizan 29:29 (14:12)

Obilić – Metaloplastika 20:32 (10:16)

Rudar Kostolac – Mokra Gora 36:21 (16:12)

Šamot – Dubočica  21:26 (9:14)


tagovi

RK PartizanProleter ZrenjaninARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara