Alvaro Granados (©MN Press)
Alvaro Granados (©MN Press)

Jakšić driblao kao na malom fudbalu, Granados kontrama dotukao Zvezdu – Novi Beograd poveo u finalu

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.05.23. | 21:07

Španac golovima krajem treće deonice prelomio prvu utakmicu u seriji u korist aktuelnog šampiona...

Kada je letos sklapao ekipu sportski sektor Novog Beograda je tačno znao šta želi i očekuje od Alvara Granadosa: da bude faktor odluke kada se dele trofeji, da uzima najbitnije šuteve i - pogađa ih. To je i dobio od španskog reprezentativca u prvoj utakmici finalne serije Superlige Srbije. 

Alvaro Granados bio je nerešiva enigma za odbranu Crvene zvezde, konstantno je bežao čuvarima, plivao im u leđa i kontranapade pretvarao u golove. Napravio je prvi zaveslaj, Novi Beograd se približio odbrani trona. Poveo je u finalu protiv Crvene zvezde i minimum osigurao majstoricu na svom bazenu - 13:8.

Izabrane vesti

Mnogim ekipama nije svejedno kada kroče na “11. april”, jer nije strano Novom Beogradu da na svom uporištu rivalima napuni mrežu do vrha. Zvezda je umela nelsvno da prođe, da kapitulira već krajem prvog ili početkom drugog poluvremena, ali to u finalu srpskog šampionata nije bio slučaj. Neophodno je bilo crveno-belima da dobro funkcioniše igra po vertikali i - funkcionisala je do četvrte deonice. 

Vladimir Mišović je uhvatio “prvu loptu”, stekao je sigurnost i nizom odbrana kroz čitavu utakmicu ulivao samopouzdanje saigračima. Bekovi na čelu sa Dušanom Markovićem hranili su centre, prvenstveno slovačkog reprezentativca Lukasa Semana, koji je izneo veći deo utakmice, a zatim i Miloša Vukićevića. Nije tim Aleksandra Filipovića preterano direktno profitirao, sidraši se nisu nadavali golova, ali jesu terali spoljnu liniju Novog Beograda da skuplja. 

Zvezdini šuteri su imali nešto više prostora, naročito do sredine treće deonice. Gavril Subotić i Dušan Vasić su isprva zadavali probleme Žoau Pedru Fernadesu, potom i Marko Radović i Veljko Tankosić. Centralni bek je lukavo pokušavao lobovima da prevari brazilskog golmana... Ali, koliko su planovi crveno-belih u napadu prolazili, toliko su u odbrani imali rupa kada pipci Vladimira Mišovića nisu skupljali moguće i nemoguće. 

Veljko Tankosić (©MN Press)Veljko Tankosić (©MN Press)

Raznovrsnije je igrao Novi Beograd, trudio se da kroz tranziciju traži golove i bio strpljiviji. Možda se to najbolje ogleda u situaciji kada primarni napad nije prošao, ali je Radomir Drašović pogodio suprotan ugao uz zvuk sirene. Duško Pijetlović je odradio posao kod stative, Viktor i Strahinja Rašović doprineli su pogocima protiv bivšeg kluba, a najlepši potez na meču izveo je Nikola Jakšić

Fintama je srpski reprezentativni bek izbacio kompletnu Zvezdinu odbranu. Prodao joj je driblinge kao na malom fudbalu, što je zaista retkost... 

Ipak, ulogu junaka poneo je Alvaro Granados. Španac je iz polukontre i posle prebacivanja u kontri matirao Vladimira Mišovića u prvom poluvremenu, pravio je Zvezdi problem plivanjem u leđa, a u nastavku je bio meč viner. Prelomio je utakmicu golovima krajem treće deonice, izveo je jedan od najboljih vaterpolista današnjice blic-krig i sa dva brza gola odveo Novi Beograd u mirnu luku.

Španac je slomio otpor crveno-belima i napravio razliku u bazenu. Ostavio je saigračima da završe posao i ovoga puta nisu zakazali. Pada u igri nije bilo, uvećao je Novi Beograd prednost i bez ikakvih trzavica priveo utakmicu kraju.

NOVI BEOGRAD – CRVENA ZVEZDA 13:8

(3:2, 3:3, 3:1, 4:2)

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Raković i Anđelić

Isključenja: Novi Beograd 6 (4), Crvena zvezda 8 (2)

Peterci: Crvena zvezda 2 (2)

NOVI BEOGRAD: Filipović, S. Rašović 2, Martinović, Granados 4, Vučinić, Pijetlović 1, Drašović 1, Jakšić 2, Ćetković 1, Vlahopulos. Skumpakis 1, V. Rašović 1, Fernades, Šušiašvili. Trener Gocić.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković 1, Subotić 2, Vasić 2, Banićević, Basara, Vukićević, Seman 1, Milojević, Radović 1, Ivanović, Gavrilović. Trener: Filipović.

SUPERLIGA SRBIJE - MEČ ZA TREĆE MESTO (PRVA UTAKMICA)

Utorak

Radnički - Partizan 8:10

SUPERLIGA SRBIJE - FINALE (PRVA UTAKMICA)

Sreda

Novi Beograd - Crvena zvezda 13:8


tagovi

Lukas SemanVladimir MišovićDušan MarkovićGavril SubotićŽoao PedroDuško PijetlovićRadomir DrašovićViktor RašovićStrahinja RašovićAlvaro GranadosŽivko GocićAleksandar FilipovićVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaSuperliga Srbije u vaterpoluDušan Vasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara