Bojan Janić (©CEV)
Bojan Janić (©CEV)

Janić: Imamo neke demone, stegnutost može da se seče nožem...

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.11.23. | 12:57

"Treba da shvatimo da je rival s druge strane mreže, a ne u nama i oko nas", rekao je trener Partizana

Trebalo bi Partizan da pobedi danas Las Palmas 3:0, uz to da Tirol ne dobije Budvu 3:0, kao i da Olimpijakos ne trijumfuje protiv Arkade... Previše rezultata treba da se poklopi, da bi crno-beli kao najbolja drugoplasirana ekipa prošli u grupnu fazu Lige šampiona. Prvo nerealno zvuči da Beograđani mogu da savladaju Špance maksimalnim rezultatom, pa se retko ko više i nada čudu.

Svestan je trener šampiona Srbije Bojan Janić da je njegov tim porazom od Insbruka u prvom kolu bacio sve šanse u vodu, ali ga raduje što se barem podigao i upisao trijumf protiv Budve.

Izabrane vesti

"Uvek smo srećni kad se pobedi, iako vidite svi da imamo neke demone... Momci su trenutno sa veoma malo samopouzdanja i sa mnogo straha nekog, stresa. I kada kao takvi zabeležite pobedu, to je po mom mišljenju velika stvar. Odatle samo treba da se krene dalje", rekao je posle trijumfa protiv Budve trener Bojan Janić. "Nećemo se zavaravati i sakriti pod tepih neke stvari zbog kojih imamo problema, probaćemo da ih rešavamo u hod. Ali, mislim da smo određenu dozu dobrog karaktera pokazali na kraju utakmice, uz sve probleme koje imamo u igri i stegnutost koja je neverovatna i može da se seče nožem - da pobedimo i popravimo utisak u odnosu na dan ranije".

Naredni rival je Las Palmas danas od 20.00 časova u dvorani "Master". Taj tim je zabeležio ubedljiv trijumf prvo protiv Budve, pa protiv Tirola iz Insbruka.

"Videli ste i sami - ekipa koja je nas razbila, sad je bila razbijena od strane Španaca. Tako da znate koliko su jaki, stvarno imaju neka imena koja mi ne viđamo često ovde. Ja bih voleo da izađemo na teren onako kako je trebalo protiv Insbruka - rasterećeni, hrabri, da se odmerimo sa jednom mnogo jačom ekipom u ovom trenutku. Što bi moje kolege sa fudbala rekla da ostavimo srce na terenu".

Teorijske šanse za prolaz ipak postoje...

"Nemam pojma... Ja se ne bavim nikad teorijama, poenima. Idemo naravno na pobedu uvek i u svakom momentu. Baš mi je cilj da momci budu rasterećeni, veoma hrabri, nemamo šta da izgubimo. Treba protiv takve ekipa da pokažemo ono najbolje od nas. Ja se nadam da će to da se desi".

Imao je Janić posle očajne partije na startu razgovor sa njegovim izabranicima, ali nije preneo šta im je tačno rekao.

"Ne sećam se... Uvek imamo sastanak u svlačionici. Nije bio strašan, nisu to momci koji su bezobrazni, lenji... Dešava se to ekipama, razni su problemi u pitanju verovatno, pa se skupe. Nikome nije lako. Suština je što mi ne razmišljamo toliko o terenu, niti o protivniku koji je s druge strane mreže. Nama je protivnik u nama, i oko nas. Nije sa druge strane... Kad shvatimo da je rival tamo, onda će da bude druga priča", zaključio je Janić.

Utiske posle trijumfa izneo je i kapiten Milija Mrdak, koji je bio i najzaslužniji što je Budva pala - upisao je 27 poena.

"Nakon teškog poraza na startu, drago mi je što smo odgovorili na ovakav način. Bez obzira na to što je ekipa Budve slabija na papiru od preostala dva protivnika na turniru, ipak se treba brzo vratiti u normalu i odigrati ovaj meč, koji nas koliko toliko drži u igri. Imamo neku šansu da prođemo. Sad nam predstoji meč sa Las Palmasom, koji je pokazao najviše i koji je najjači", naglasio je Mrdak.

Osvrnuo se još jednom i na duel sa Insbrukom, koji je bio ispod svakog nivoa.

"Mislim da je ove sezone najlošija partija. Šteta što se desila na prvom meču i na ovako bitnom turniru. Ali, opet to je sve sastavni deo sporta. Gledali smo da što manje razmišljamo o toj utakmici, jer vreme ne možemo da vratimo. Da energiju iskoristimo za duel sa Budvom, koji nam je značio da se vratimo na pravi kolosek. Drago mi je što smo uspeli... Bez obzira na to što protivnik nije kao ostala dva, treba se vratiti posle onakvog poraza i pokazati da smo ipak s razlogom na ovom turniru", podvukao je Mrdak.

KVALIFIKACIONI TURNIR ZA LIGU ŠAMPIONA

Grupa V

Petak

Budva - Las Palmas 0:3

Partizan - Insbruk 0:3

Subota

Las Palmas - Insbruk 3:0

Budva - Partizan 1:3

Nedelja

17.00: Insbruk - Budva

20.00: Las Palmas - Partizan


Grupa VI

Petak

Arkada Galati - Prometej 3:0

Olimpijakos - Neftohimik 3:1

Subota

Neftohimik - Arkada Galati 0:3

Prometej - Olimpijakos 1:3

Nedelja

14.00: Neftohimik - Prometej

17.00: Arkada Galati - Olimpijakos



tagovi

OK PartizanBojan JanićMilija MrdakCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara