Jastrežebski (©CEV)
Jastrežebski (©CEV)

Jastrežebski nema pehar LŠ, ali ima filmsku priču u kojoj glavnu ulogu igra odbojkaš sa 45 godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 10:51

Jaroslav Mačiončik se vratio iz penzije kako bi pomogao poljskom klubu

Najstariji debitant u CEV takmičenjima u 21. veku, najstariji učesnik finala Lige šampiona, najstariji igrač na terenu u istoriji Plus lige... Sve ovo stoji uz ime Jaroslava Mačiončika.

Jastrežebski možda nema pehar Lige šampiona ove godine, ali ima filmsku priču u kojoj glavnu ulogu igra odbojkaš rođen 1979.

Izabrane vesti

Naime, sve je krenulo od povrede dizača Edvinsa Skrudersa... U januaru je na adresu Jaroslava Mačiončika stigla ponuda koja se ne odbija. Iskusni odbojkaš je odlučio da je prihvati i vrati se iz penzije.

Kada je povredu doživeo i prvi dizač Benjamin Tonjuti - Jaroslav više nije bio samo pomoć na treningu, već je dobio priliku i da igra. Kako je izgledala njegova partija protiv Katovica dovoljno svedoči MVP nagrada koja mu je na kraju meča zasijala u rukama.

On je najveći deo karijere proveo igrajući u prvoj ligi Poljske, a onda je ove godine neplanirano ne samo zaigrao za jedan od najboljih klubova, nego je došao i do šampionske titule u Plus ligi. To je bilo prvo zlato za njega. Osvojio ga je sa 45 godina!

Samo nekoliko dana kasnije osetio je čari finala Lige šampiona. Nije uzeo još jedan trofej, ali svakako da će ovu godinu pamtiti kao jednu od najlepših u životu. Da je mogao da smisli savršen scenario - teško da bi se usudio da napiše ovako nešto pre pola godine ili godinu.

"Sjajna priča koja se sada završava. Želim da zahvalim svima koji su mi pomogli da dođem ovde", rekao je Jaroslav posle finala Lige šampiona.


tagovi

CEV Liga šampionaOK Jastrežebski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara