(©OK Crvena zvezda)
(©OK Crvena zvezda)

Jedinstvo blizu polufinala, Zvezda juri maksimalnu pobedu

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.11.21. | 12:57

U četvrtfinalu Kupa Srbije crveno-bele odbojkašice dočekuju na Banjici ekipu iz Stare Pazove od 18.30 časova

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove još nisu osetile gorak ukus poraza ove sezone. Devojke koje sa klupe vodi Jovo Caković odlično igraju na oba fronta, i u domaćem prvenstvu i u Kupu Srbije. Do sada su ostvarile sedam pobeda, uz samo četiri izgubljena seta. U prvom okršaju četvrtfinala Kupa Jedinstvo je bilo bolje od Crvene zvezde – 3:1, pa večeras crveno-bele čeka težak zadatak.

Ukoliko tim sa Marakane želi da obezbedi siguran prolaz, a da se ne bavi nikakvim računicama, mora da zabeleži maksimalnu pobedu na domaćem terenu. Revanš meč je na programu od 18.30 časova na Banjici.

Izabrane vesti

Možemo da očekujemo veliku borbu, jednu sigurno dobru utakmicu. Mi smo u takvoj situaciji da apsolutno nemamo nikakvu kalkulaciju, nama jedino sigurno odgovara pobeda od 3:0. Veoma je zahtevna situacija za naš tim. Mada, mislim da uz našu najbolju igru to možemo i da ostvarimo“, rekao je trener crveno-belih Aleksandar Vladisavljev. „Mi ćemo svakako sve uraditi da to tako i bude. Videćemo, stvarno imamo rivala koji veoma dobro igra i koji je pokazao svoj kvalitet i da trenutno nije slučajno prvi na tabeli u Super ligi. To nama ništa ne znači, imamo cilj, želju da idemo do kraja u svim takmičenjima, jedno od njih je i kup. Tako da, nemamo drugu soluciju nego da idemo na pobedu“.

Crveno-bele takođe mogu da se pohvale sa dobrim startom sezone. Jedini poraz upisale su upravo protiv Jedinstva. U Super ligi imaju pet ostvarenih pobeda, baš kao i ekipa iz Stare Pazove. Ukupno su dame sa Marakane u oktobru odigrale sedam utakmica na oba fronta i ostvarile skor 6-1.

Veoma gust raspored u ovom delu sezone, zahtevan, sa mnogo utakmica, samo se smenjuju kao na trci. Posle pobede u petom kolu Superlige devojke su imale jedan slobodan dan i odmah su se okrenule izazovu u Kupu. Na nama je da uradimo sve da dobijemo tu utakmicu rezultatom koji nas vodi u polufinale“, podvukao je Vladisavljev.

Odbojkašica Zvezde Ana Živojinović veruje da njen tim može da izbori prolaz u polufinale Kupa Srbije.

U Staroj Pazovi je bila teška utakmica za nas, mogu reći da nam je nedostajalo malo sreće. Mislim da je sve u našim rukama. Želim da odigramo onako kako mi najbolje znamo i da sve zavisi od nas. Nadam se da ćemo sve biti spremne da pružimo maksimum, ostvarimo povoljan rezultat i prođemo dalje“, rekla je Ana Živojinović, pa se osvrnula i na dolazak publike na Banjicu: „Značilo bi nam da budu naš sedmi igrač, da nam daju vetar u leđa i stvarno bi bilo lepo da dođu, ali i da nastave posle ove utakmice da dolaze. Mislim da će im biti veoma lepo i zanimljivo“.

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

Utorak

18.30: Crvena zvezda – Jedinstvo Stara Pazova (prvi susret 1:3)

Sreda

19.00: TENT – Srem (prvi susret 3:2)

Četvrtak

18.00: Partizan – Železničar (prvi susret, a drugi na programu 10. novembra od 19.00)

Ub i Spartak iz Subotice oba meča igraju naknadno zbog učešća šampiona Srbije u kvalifikacijama za Ligu šampiona (9. i 16. novembar)

***U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista ili finalista, igra se dodatni "zlatni set", koji određuje konačnog pobednika četvrtfinala i polufinala.


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaOK JedinstvoAleksandar Vladisavljev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara