(©MN Press)
(©MN Press)

Jelena Blagojević se sa suzama u očima oprostila od Rešova

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 19:09

Nije uspela da uzme titulu, pa svoju misiju u poljskom klubu završava sa srebrnom medaljom oko vrata

Još od 2016. godine Jelena Blagojević igra u Poljskoj. Prvo je nosila dres Hemika, sa kojim je bila šampion te zemlje, a onda je prešla u Rešov. U tom timu je ostavila značajan trag, bila je i kapiten, a juče je odigrala poslednju utakmicu.

Četvrtu godinu za redom Rešov mora da se zadovolji sa srebrnom medaljom u poljskom prvenstvu. Ovog puta bolji je bio LKS Lođ, koji je sa 3-1 dobio finalnu seriju.

Izabrane vesti

Poslednji meč finala bio je ujedno poslednji Jelene Blagojević u dresu voljenog kluba.

"Volela bih u budućnosti da se vratim u klub, ali ne znam u kom svojstvu. Ovo je moja kuća. Pokušali smo da pobedimo u našoj dvorani, da obeubedimo i taj peti meč, ali... Možemo svakako da budemo ponosni jer smo se borili, iako je ponekad bilo baš teško. Mi se nismo predavali, borili smo se svim silama. Nije bilo dovoljno, ali to je sport. Ponosna sam na devojke, zasluženo smo igrali u finalu. LKS je tokom sezone pokazao da je dobar tim. Sada je prisutna tuga, ali moramo da gledamo u budućnost", rekla je Blagojevićeva posle meča.

Jelena je postala živa legenda u Poljskoj posle svega što je davala na terenu i van njega.

"Verovatno nije sve bilo savršeno, jer nisam osvojila prvenstvo Poljske sa Rešovom. Ali, ništa ne bih menjala. Svaka sezona je bila dobro iskustvo, novi izazov. Praktično smo svake godine imali novi tim, a skoro uvek smo uspevale da završimo sa medaljom. Naravno, moj san je bio da osvojim prvenstvo ovde. Bile smo blizu pobede kod kuće, ali moramo da cenimo medalju koja nam visi oko vrata. Jedinstvena je i vredno smo radili za nju", rekla je Jelena sa suzama u očima. "Svake godine smo se kao klub razvijali. To pokazuju rezultati iz poslednjih sezone. Želim Rešovu da nastavi napred i da konačno osvoji prvenstvo Poljske, jer to zaslužuje. Ne samo na sportskom, nego i na organizacionom planu".

Blagojevićeva se sada okreće obavezama u reprezentaciji Srbije, gde je ponovo odabrana za asistenta selektora kao i prošle godine.


tagovi

Jelena Blagojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara