Jelena Blagojević (©Starsport)
Jelena Blagojević (©Starsport)

Jelena Blagojević uz osmeh: Kod nas je tradicija da su uvek muškarci na klupi, možda će se nekad to promeniti

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.05.22. | 09:00

"Sad sam u fazi učenja. Imam dobru priliku da vidim neki drugi sistem, drugačiju odbojku. Santareli vodi jednu od najboljih ekipa na svetu, tako da ću sigurno čuti mnogo novih ideja, saveta...", rekla je bivša reprezentativka Srbije, koja je sada u nacionalnom timu ima ulogu asistenta

U septembru prethodne godine Jelena Blagojević (33) je zajedno sa još nekoliko saigračica otplesala poslednji ples u dresu Srbije. Oprostila se tiho, nije htela da diže nikakvu euforiju, samo je poželela da se jednog dana vrati u odbojkašku reprezentaciju - u nekoj drugoj ulozi.

S obzirom na to da se školovala za trenera, očekivala je da će nekada dočekati novu priliku u nacionalnom timu. Međutim, to se desilo veoma brzo. Kada je novi selektor Danijele Santareli saopštio stručni štab, na spisku se našlo i njeno ime.

Izabrane vesti

"Nisam mislila o tome sada. To su bile neke moje želje za budućnost, ali ovo je došlo iznenađujuće. Prvo se u Poljskoj pojavila ideja, njihova federacija je tražila trenere. Poslala sam CV, želela sam da pokušam da uđem kao asistent, da pomažem. Neću da kažem da sam dobila negativan odgovor, ali nismo se dogovorili", ispričala je za Mozzart Sport kako je sve krenulo Jelena Blagojević.

Zajednički jezik sa Poljacima nije našla, ali sa ljudima iz reprezentacije Srbije jeste. I to vrlo lako...

"Ideja se ovde svidela prvo Dimitriju (tim menadžer reprezentacije), a posle i treneru. Sad pomažem na relaciji između selektora i devojaka. Reprezentativke poznajem veoma dobro, stil italijanski takođe, jezik znam. Srećna sam što sam tu i što svakog dana imam priliku da naučim nešto novo. Zasad mislim da to sve lepo izgleda".

Iskustvo koje može da skupi uz Santarelija, koji je sa Koneljanom osvojio mnogo trofeja, može za njenu trenersku karijeru da bude dragoceno.

"Dobra prilika za mene lično, da vidim neki drugi sistem, drugačiju odbojku. Iako već znam kako se radi u Italiji. Čovek vodi jednu od najboljih ekipa na svetu, tako da ću sigurno čuti mnogo novih ideja, saveta... Radujem se zajedničkom radu".

Uvodni deo priprema selektor je propustio jer je njegova ekipa igrala finale Lige šampiona. Od utorka ove nedelje je počeo da vodi treninge.

"Biće potrebno vremena da se devojke potpuno upoznaju sa novim trenerom. Tokom prve dve nedelje radilo se jako, super su trenirale i svakog dana to sve izgleda prilično dobro".

Prethodne pripreme nacionalnog tima Jelena je radila na terenu, a sada je pored njega...

"Malo mi jeste čudno. Saigračice sa kojima sam provodila mnogo vremena, sada se šale na moj račun. One sve znaju da je to jedna od mojih velikih želja – da budem sa te strane terena. Prihvatile su to i podržavaju me. Stvarno mislim da će biti sve dobro".

Prva stanica, pa odmah reprezentacija Srbije.

"Bolji početak nisam mogla da zamislim. Još sam u fazi učenja... Planiram da igram sigurno još godinu dana. Vraćam se tamo u Poljsku... Svako od nas ima ogromnu motivaciju da igra za Srbiju, tako sam i ja godinama imala. A sad sam srećna zbog ove druge uloge i šanse".

Jednog dana možda i u ulozi šefa Stručnog štaba...

"Ne mogu da zamislim, pošto je kod nas bila tradicija da su uvek bili muškarci na klupi. Možda će se nekad to promeniti. Polako...", uz osmeh će Jelena.

Iako je već uplovila u trenerske vode, još ne zna kada će završiti igračku priču.

"Ostajem još godinu, jer imam ugovor. Posle ćemo videti, zavisi od sezone. Ova poslednja je bila za mene stvarno super, tako da ako budem zdrava i prava, možda ću igrati još. Zasad se samo zna da sam još godinu u Rešovu, za dalje - videćemo", rekla je kapiten poljske ekipe Jelena Blagojević.



tagovi

Jelena Blagojevićženska odbojkaška reprezentacija Srbijedanijele santareli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara