Još dve medalje u Tokiju: Ristiću zlato uz svetski rekord, Savanoviću srebro

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.09.21. | 09:49

Dominacija parastrelaca

Kakav dan za srpski paraolimpijski tim! Još dve medalje doneli su našoj zemlji na Igrama u Tokiju. I pet su nas obradovali strelci.

Dragan Ristić je u disciplini R9, malokalibarska puška, klasa SH2, osvojio zlatnu medalju. A to nije sve, pošto je upucao 252,7 krugova i oborio svetski rekord. Podsećamo da je Ristić pre samo tri dana bio najbolji i u disciplina R5, deset metara, vazdušna puška, ležeći stav, klasa SH2, miks.

Izabrane vesti

U istoj disciplini Zdravko Savanović je završio kao drugi i osvojio srebnu medalju, povećavši naš bilans na šest medalja tokom Paraolimpijskih igara u Tokiju. Dragan Ristić je osvojio pomenuto zlato, Borislava Perić Ranković i Nada Matić bronzu u stonom tenisu (ekipna konkurencija, objedinjene klase četiri i pet), Željko Dimitrijević je doneo srebro u bacanju čunja (klasa F51), dok je Laslo Šuranji osvojio srebrnu medalju u disciplini 50 metara vazdušna puška, klasa SH1.

Sad još dva odličja.

Dominacija srpskih parastrelaca! Drugo zlato uz svetski rekord za Dragana Ristića! Paraolimpijski vicešampion – Zdravko Savanović! Istorijski uspeh u finalu za pamćenje! Svaka čast, majstori! Hvala vam! Čestitke i vašim stručnim timovima i Paraolimpijskom komitetu Srbije! Idemo dalje”, napisao je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, čestitajući na ovom velikom dostignuću.


tagovi

ParaolimpijadaParaolimpijske igreParaolimpijski komitet Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara