Mik Šumaher (©Reuters)
Mik Šumaher (©Reuters)

Još jedan Šumaher u Formuli 1?

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 15:05

Sin sedmostrukog šampiona po svemu sudeći u 2021. ulazi u najbrži cirkus

Sve su glasniji aberi da će Formula 1 uskoro dobiti novog Šumahera. Misli se, naravno na Mika, sina legendarnog Mihaela, sedmostrukog šampiona tragične sudbine. Ujedno bratanca Ralfa, takođe čuvenog bivšeg F1 asa.

Porodična tragedija, kojoj je i sam prisustvovao, uticala je na Mika da poželi da se bavi onim u čemu je njegov otac bio najbolji na svetu. Ne toliko da ga nadmaši, već više da produži legat, zaostavštinu. Pošto porodica čuva pater familiasa od očiju javnosti od kako je na porodičnom skijanju u Alpima krajem 2013. doživeo tešku povredu glave, pre svega mozga, ne zna se da li ovaj uopšte može da komunicira sa svetom Te se ne zna ni da li mali Mik dobija zavete od njega. Ili bar neki vid podrške..

Izabrane vesti

"Priče o mom prelasku u Formulu 1 doživljavam kao kompliment" suzdržan je 21-godišnjak iz Švajcarske, "To pokazuje da napredujem u onim važnim aspektima. Ali, nisam u poziciji da dajem jake izjave, pošto je prerano govoriti o bilo čemu konkretnom. Posebno u ovakvoj, posebnoj godini. Moje je da radim svoj posao najbolje što mogu, a u narednim sedmicama videćemo kako će se završiti priča o prelasku u Formulu 1."

Po pojedinim informacijama, on bi u narednoj sezoni mogao da dobije mesto u Alfa Romeu za koji je ove godine, pred pandemiju odvezoa test u Bahreinu. Italijanski tim je zapravo druga postava Ferarija sa kojim je Mikov otac postigao najveće uspehe u karijeri, tako da je konekcija jasna. To opet znači da bi bez mesta u timu ostao Kimi Raikonen, dok bi Niko Hulkenberg "preživeo". U svakom slučaju, nešto se kuva iza brda.


tagovi

Mihael ŠumahaerMik ŠumaherAlfa Romeo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara