Đovani Gvideti (©MN Press)
Đovani Gvideti (©MN Press)

Jovana Brakočević Kancijan mučila evropskog šampiona, Gvideti se ipak na kraju radovao

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 15:24

Vakifbank došao do 14. pobede u prvenstvu Turske

Imala je Jovana Brakočević Kancijan priliku da odmeri snage sa nekadašnjim timom, da se vidi i sa bivšim trenerom... Zbog svega toga je motiv bio još veći nego inače da prikaže odlično izdanje. Bila je najbolja igračica Bešiktaša na današnjem meču, ali je pobeda ipak pripala Vakifbanku - 3:1 (25:19, 26:24, 28:30, 25:19).

Bivša reprezentativka Srbije je u prva dva seta ulazila u igru, a u trećem i četvrtom je bila među starterima. Skupila je 24 poena, uz 45 odsto realizacije napada (49-22). Pet puta je zaustavljena blokom, a jednom je pogrešila. Upisala je i po jedan blok i as servis.

Izabrane vesti

Nije bila samo najefikasnija igračica svog tima, nego i kompletne utakmice. Posebno se istakla u trećem setu, kada je postigla 11 poena, tako smanjila zaostatak na 2:1 i produžila meč.

Ipak u četvrtom periodu je stigao pravi odgovor od Džordan Tompson. Osvojila je sedam poena i pogurala ekipu ka pobedi. Završila je na kraju meč sa 21 poenom (napad 33-16, 48 odsto). Imala je dva bloka i tri asa. Pratila je Aleksandra Franti sa 18 poena, a Gabi Gimaraeš je postigla 16. Naša reprezentativka Bianka Buša nije ulazila u igru.

Vakifbank posle 15 odigranih utakmica ima skor 14-1 i nalazi se na prvoj poziciji. Iza su Fenerbahče i Ezačibaši, koji tek treba da izađu na teren u 15. kolu, a imaju učinak 13-1. Bešiktaš je na devetom mestu sa pet pobeda i deset poraza.

Evropski šampion koji sa klupe vodi selektor Srbije Đovani Gvideti sada se okreće evropskim obavezama - poslednju utakmicu grupne faze Lige šampiona igra naredne nedelje protiv Vero Volej Milana. Italijanska ekipa im je nanela najteži poraz u sezoni, koji ih sigurno i dalje boli, jer će teško sa prvog mesta otići u četvrtfinale elitnog takmičenja. Potrebna im je pobeda 3:0, ali i ubedljiva razlika po setovima da bi im to pošlo za rukom...




tagovi

Đovani GvidetivakifbankJovana Brakočević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara